TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Scansonic Q-serie: Billigere high-end-højttalere

De slanke højttalere i Scansonics Q-serie vil give maksimal lyd fra et minimum af størrelse. Med teknologi fra laaang dyrere slægtninge.

Af / 06/10/2023 - 14:28
Scansonic Q-serie: Billigere high-end-højttalere

Designerne bag Scansonic vil ikke acceptere, at en kraftfuld højttaler med fantastisk lyd skal være tung eller grim. De holder fast i filosofien fra den dyrere slægtning Raidho, som bl.a. har givet os de små X2t gulvhøjttalere – som vi netop er i gang med at teste.

Den nye Scansonic Q-serie bruger en såkaldt quasi-bånddiskant, som i virkeligheden har samme princip som driverne i et par planmagnetiske hovedtelefoner. Hvor et ark mylar-film er ophængt mellem to modstående magneter. Diskanten skal levere “silkebløde toner og samtidig præsentere alle detaljer krystalklart.”

Scansonic Q8 Rear scaled
Foto: Scansonic

Basenhederne er fremstillet i ét stykke støbt, vævet kulfiber. Det er skræddersyede enheder, som er udviklet af Raidhos ingeniørteam. Og det er ifølge producenten præcis, hvad der skal til for at holde trit med den lynhurtige bånddiskant.

Delefiltrene bygger også på Raidho-principper for at give sammenhæng, dynamik og “live-lignende lyd”.

Alle højttalerne er bygget i Danmark af de samme folk, der bygger Raidho-højttalerne. Alle højttalerenheder er deres eget design og opfindelse, intet er hyldevarer. Med andre ord er Q-serien “bygget med samme passion og præcision som Raidho-højttalerne”, ifølge pressemeddelelsen fra Scansonic. Som i lighed med Raidho er 100 procent ejet af Dantax Radio.

Annonce

Modellerne:

Scansonic Q3 Front
Scansonic Q3. Foto: Scansonic

Scansonic Q3

Q3 er en slank gulvhøjttaler, kun 17 cm bred og 100 cm høj, med to 5,25-tommer kulstofmembraner og en forseglet bånddiskant. 2,5-vejs princippet betyder, at den ene bashøjttaler spiller både bas og mellemtone, mens den anden kun hjælper til i det energikrævende basområde.

Vi loves, at højttaleren har et solidt basfundament, og at den lyder meget større, end den ser ud. Basresponsen er opgivet ned til 52 Hz, men vil strække sig noget dybere i et normalt rum.

Bånddiskanten er en Raidho-konstruktion, blot noget forenklet. “Den bringer ægte high-end glans ind i denne slanke og smukke højttaler,” siger producenten.

Kabinettet loves også at være i ekstra høj kvalitet.

Scansonic Q3 koster 7.000 euro i sort og 8.000 euro i valnød.

Scansonic Q8 Front
Scansonic Q8. Foto: Scansonic

Scansonic Q8

Q8 er den første Scansonic-højttaler med en stor 8-tommers basenhed, som giver en dybere og mere slagkraftig bas. Ned til 37 Hz i bassen kan man efter alle solemærker at dømme tale om en ægte fuldtonehøjttaler.

Dette er en trevejshøjttaler, hvor både mellemtone- og basmembranen er fremstillet af kulfiber. Det skal sikre en dynamisk og organisk musikgengivelse. Den karakteristiske bånddiskant på toppen giver luft og detaljer, og vi bliver lovet en forbløffende kabinetkvalitet. “Det er ikke noget, man ser hver dag, og slet ikke til denne pris.”

Intet, der kommer fra denne fabrik, er billigt, så når Scansonic taler om at være prisvenlig, skal du være opmærksom på, at Q8 koster 9.000 euro pr. par i sort og 11.000 euro i valnød.

Scansonic Q10 Front
Scansonic Q10. Foto: Scansonic

Scansonic Q10

Hvis du synes, at en 8-tommer er stort, kan du jo prøve to af dem. Det er nemlig det, der sidder i Q10, som er designet til at fylde større rum med højere lydtryk.

Som sine søskende taler vi kulfiber i mellemtone- og basenhederne, og den samme bånddiskant på toppen.

Scansonic Q10 koster 13.000 euro i sort og 15.000 euro i valnød.

Mere info: scansonic.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Et stenkast fra stjernerne?

Zeppelin i en ny forklædning

Ny højttalerserie med interessant teknologi

Ikoniske Bose 901 genopstår - men du er ikke på listen

Sværvægter fra Magico

De bedste Black Week-priser på partyhøjttalere

[OPDATERET] Black Week-tilbud på soundbars

Buchardt Audio E50: Danske flagskibshøjttalere

Ny version af ELAC's bestseller i butikkerne

Stuevenlige gulvhøjttalere fra Lyngdorf

Denne her koster lige så meget som en bil

High-end højttalere til den designbevidste