High-end-højttalere

Den nye Magico-højttaler er skåret ud af aluminium og udstyret med diamant-diskant for at behage de allermest kræsne.
forfatter

Man skal have en god forbindelse med sin bank (eller helst være ejer af banken) for at købe Magicos topmodeller. Nu kommer overhunden i S-Serien, S7, som er en 142 cm høj high-end-højttaler til 58.000 dollars. Eller godt 400.000 kroner. Plus moms.

Dermed sigter den mod eliteklassen blandt ​​gulvhøjttalere.

Men så er der heller ikke tale om et løst sammenfusket sløjdprojekt med en håndfuld enheder, som er pakket ind i et malet trækabinet. Kabinettet er bygget over et letmetalchassis med interne afstivninger og tykke alumiumsplader som sider. På den måde mener Magico at have bragt kabinetresonanserne under kontrol.

Læs om Magicos milliondyre jubilæumshøjttalere her.

Mellem de lakerede alupaneler finder man tre 10″ basenheder med aluminiumsmembraner. De er i stand til at levere et lydtryk på øredøvende 120 dB ved 50 Hz.

Magico-S7-red

En 15 cm mellemtoneenhed er monteret på toppen af ​​fronten. Den har fået en kompositmembran fra Arkema, fremstillet af vævet kulfiber i bunden og et lag nano-grafen fra XG Sciences oven på. Den resulterende sandwichmembran skulle være 20 procent lettere og tre gange stivere end de membraner, Magico hidtil har brugt.

Enheden drives af en svingspole i titanium med to neodymiummagneter, og enheden er monteret i et separat kabinet.

Distanten bruger en 25 mm membran lavet af beryllium. Det superhårde, superdyre og supergiftige berylium er belagt med industrielt fremstillet diamant, som vil give superlav forvrængning, samt evnen til at modstå megen effekt.

Delefilteret er Magicos eget Elliptical Symmetry-filter med udsøgte komponenter fra Mundorf i Tyskland.

Magico S7 er til salg fra juli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.