Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Tre musikalske subwoofere fra Monitor Audio

Anthra-serien fra det hæderkronede britiske brand skal tage markedsandele i den nedre del af markedet.

Af / 19/07/2023 - 10:45
Tre musikalske subwoofere fra Monitor Audio

Monitor Audio, kendt for udstyr i den øvre ende af hi-fi-skalaen, lancerer tre nye mere prisvenlige subwoofere med avanceret membranteknologi. Det skulle give den nye Anthra-serie en højere grad af musikalitet end konkurrenterne i prisklassen.

Teknologien handler om lette og meget stive C-CAM-membraner med en høj modstandsdygtighed over for bøjningsspænding. Det giver – ifølge Monitor Audio – renere, klarere og mere præcis lyd over hele subwoofernes frekvensområde.

Læs også Rogers laver subwoofere til de legendariske LS3/5A Nu kan du få ordentlig bas i Rogers-højttalere.

 

På bagsiden finder man både display og knap til indstilling – derudover kan man benytte Monitor Audios egen app. (Foto: Monitor Audio)

Membranerne er de første Monitor Audio-subwoofermembraner, der bruger Rigid Surface Technology II (RST II) til at gøre dem endnu mere stive, så de kan modstå de kræfter, der ville vride en mere konventionel højttalermembran ud af form og dermed forvrænge lyden.

De tre subwoofere er udstyret med klasse-D-forstærkere, hvor den største model har en maksimal effekt på svimlende 2.500 watt og et kontinuerligt niveau på 1.400 watt RMS. Det skulle give højttaleren optimale arbejdsvilkår uanset lydstyrken.

Annonce

Også mekanisk er der gjort noget særligt. MDF-kabinetterne har en vægtykkelse på op til 36 mm og indervægge i 19 mm MDF. Dertil kommer akustisk optimere afstivning. Det lover godt for lydkvaliteten.

Membranerne er fremstillet i et materiale, der giver høj stivhed og dermed reducerer risikoen for forvrængning. (Foto: Monitor Audio)

Alle tre modeller er udstyret med RCA-indgange med LFE (så du kan kæde op til fire Anthra-subwoofere sammen) og XLR. På bagpanelet finder du et drejeknap og et farvedisplay til opsætningen. Derudover kan du bruge Monitor Audios MaestroUnite-app, der giver mulighed for at konfigurere subwooferen detaljeret og helt efter din egen smag.

Læs også Masser af bas på meget lidt plads Dali Phantom SUB S-100 og AMP-2500 DSP er skabt til indbygning, så du sparer gulvplads..

Af de tre modeller er Anthra W15 den største med en 15-tommer enhed og en forstærker på 1400 watt. W12 er udstyret med 12 tommer bas og en forstærker på 900 watt, mens W10-modellen – som navnet siger – benytter en 10 tommer enhed og en 425 watt forstærker.

Alle tre deler alle samme designfilosofi og indgange, og de fås i satinhvid eller højglanssort finish. De danske priser er ikke klar, men de europæiske priser er som følger:

Anthra W10: €2.150
Anthra W12: €2.450
Anthra W15: €3.200

Serien lanceres i august.

Rune Michaelsen
(f. 1963): Oversætter og freelance journalist hos Lyd & Billede samt L&B Home. Rune er vokset op på et elektronikværksted, er uddannet journalist og har ud over sin erfaring som dagbladsjournalist primært fungeret som redaktionschef og chefredaktør på magasiner som Computerworld, Komputer For Alle og Gør Det Selv. På L&B fungerer han som oversætter, men skriver også gerne om alt fra Hi-Fi til elektriske rullegardiner.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Beolab 50 og Beosound Theatre i Ferrari-version

JBL sætter farver på festen

Endnu dybere bas fra SVS

De største højttalere nogensinde fra Arendal Sound

Se hvad Naim og Focal har udklækket

Budgetvenlig KEF-serie med Meta-teknologi

Her er DALIs nye high end-serie

Linn lancerer ny højttalerserie

Usynlig Lyngdorf til hjemmebio

På fabriksbesøg hos Marshall

Budgetvenlige højttalere til boghylden

Bedre lyd og længere spilletid

Lyd & Billede