TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

8550A er Genelecs første hovedtelefoner

Finske Genelec er berømte for deres studiomonitorer. Kan vi forvente samme perfektion fra deres første hovedtelefoner – de aktive 8550A?

Skrevet af / 15/09/2024 - 09:01
8550A er Genelecs første hovedtelefoner

Genelec træder ind på hovedtelefonmarkedet med 8550A. De nye hovedtelefoner er en del af virksomhedens nye system, som de selv kalder UNIO Personal Reference Monitoring Solution, og som for nylig blev præsenteret på IBC-messen i Amsterdam.

Genelec UNIO: en komplet monitorløsning

UNIO-systemet kombinerer Genelecs Smart Active Monitors (SAM), GLM-kalibreringssoftware og deres nye hovedtelefonteknologi kaldet Aural ID. Alt samlet under én paraply.

Kontrolenhed styrer det hele

Kernen i systemet er 9320A SAM Reference Controller, som nu får selskab af de nye 8550A-hovedtelefoner. Det specielle ved hovedtelefonerne er, at de er aktive, hvilket betyder, at forstærkeren er indbygget i selve hovedtelefonerne.

Annonce

For dem, der søger den ultimative kombination af studiomonitorering og personlig hovedtelefonlytning, repræsenterer UNIO Personal Reference Monitoring Solution og Aural ID V2.0 det mest præcise og transportable monitorsystem, der nogensinde er produceret”, siger Siamäk Naghian, administrerende direktør i Genelec.

Genelec 8550A UNIO_PR_Image_2
Du skal bruge kontrolenheden 9320A for at styre hovedtelefonerne 8550A bedst muligt. Foto: Genelec

Lukkede hovedtelefoner med aktiv drift

8550A er lukkede over-ear hovedtelefoner med 40 mm enheder og neodymmagneter, som har en højere magnetisk flukstæthed end standard ferrit (læs: de er kraftigere). Hovedtelefonerne er angivet med et frekvensområde på 15 Hz til 20 kHz, og kan klare et lydniveau på helt op til 119 dB i korte perioder.

Læs også Genelec 8330A Denne aktive højttaler spiller musikken, som studieproducenten miksede den.

Med aktiv drift kan man tilpasse DSP’en til hovedtelefonernes egen karakteristik og dermed opnå en optimal balance mellem frekvensrespons og dynamik. Selve DSP’en er placeret i kontrolenheden 9320A, som er nødvendig for at få hovedtelefonerne til at yde deres bedste.

Del af et komplet system

Du kan ikke købe hovedtelefonerne separat – dette er et sæt, der hører sammen. Genelec har ikke skabt disse hovedtelefoner for at konkurrere med mærker som Neumann, Audeze og Sennheiser, men for at supplere et allerede eksisterende Genelec-setup i studiet.

I kombination med kontrolenheden og Aural ID-teknologien skal hovedtelefonerne kunne simulere totalomsluttende lyd (immersive audio), altså et lydbillede, der omgiver lytteren fuldstændigt. Et princip, vi kender fra lydformater som Dolby Atmos og DTS:X.

Fungerer også med højttalere

Den gode nyhed er, at kontrolenheden ikke kun fungerer med hovedtelefonerne, men også med Genelecs aktive SAM-højttalere og subwoofere. Den kan fungere helt selvstændigt, hvis du ønsker det, men er beregnet til at blive brugt sammen med en PC eller Mac med Genelecs GLM-rumkorrektion installeret.

Som en ekstra bonus fungerer 9320A også som et høj-kvalitets USB-lydinterface (lydkort), og den er dermed en direkte konkurrent til det fremragende lydkort Neumann MT 48.

Læs også Præcisionsværktøj du kan bruge derhjemme Genelec er først og fremmest kendt for sine højttalere til lydstudier, men 6040R kan også bruges derhjemme.

Problemfri brugergrænseflade

UNIO-systemet er designet til at give brugeren en gnidningsfri overgang mellem studiomonitorering og hovedtelefonlytning med samme klangkarakter, uanset hvor og hvordan man arbejder.

Genelec 8550A UNIO_PR_Image_1
Foto: Genelec

Genelec 8550A: Tilgængelighed og pris

Hovedtelefonerne 8550A er Genelecs første, siden de begyndte med studiomonitorer for 45 år siden. Om hovedtelefonerne lever op til forventningerne, vil vi finde ud af hurtigst muligt.

9320A kontrolenheden og 8550A-hovedtelefonerne forventes at blive tilgængelige i løbet af fjerde kvartal. Det samlede sæt kommer formentlig til at koste omkring 2.000 euro.

Mere information: genelec.com

Læs også Genelec: 15 tommer - og 6000 watt! Det er ingen underdrivelse, at finske Genelec laver pokkers gode højttalere til professionelt brug. Og flagskibet 8381A bliver grotesk fedt!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Genelecs første hovedtelefoner

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro bliver høreapparat

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

DJ-hovedtelefoner uden spor af snor

Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO

De mest avancerede hørepropper

Bowers & Wilkins vil i din lomme

Googles nye hørepropper er smartere og mere støjsvage

Scroll to Top