TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Årets bedste hovedtelefoner

De seneste år er hovedtelefonmarkedet eksploderet med nye mærker og mere fokus på udseende. Og det er ikke kun skidt.

Af / 29/11/2013 - 06:58
Årets bedste hovedtelefoner

For nogle år siden var det ikke så kompliceret med hovedtelefoner. Enten sad man hjemme ved stereoanlægget med dem, og så købte man et par ordentlige hovedtelefoner med store ørekopper fra kendte producenter som AKG, Sennheiser eller Sony og beholdt dem i årtier. Eller også havde man en eller anden bærbar musikafspiller, og så brugte man dem, der fulgte med, eller opgraderede eventuelt til noget a la Koss Porta Pro.

Men nu, hvor vi alle har bærbare musikafspillere i lommen i form af mobiltelefoner, og det er blevet meget lettere at have musikken med sig, har flere indset, at de bør opgradere. Det har betydet, at der nu er mange hyldemeter med hovedtelefoner i alle størrelser, farver og prisklasser i butikkerne. Og ikke nok med det; de er også blevet “livsstilsprodukter”. Nu er man nødt til at tænke over, om de passer til attachétaske eller rygsæk. Er man en sej Beats- eller 50 Cent-type, eller en cool Marshall-type?

For de audiofile lyder det her måske som det rene vrøvl, for det er vel lyden, det kommer an på? Men i det lange løb er udviklingen en god ting. Menigmand er blevet villig til at punge ud for hovedtelefoner. For disse livsstils-hørebøffer er ikke billige. Og med tiden, når ens musiksmag ændrer sig, eller man skifter stil, så begynder man forhåbentlig at se sig omkring og opdager, at der er en masse andre mærker derude, som har været med længe.

Og selv disse veteraner er begyndt at indse, at forbrugerne i dag vil have noget, der også ser godt ud. I dag findes der en masse vellydende hovedtelefoner, som også er pæne at se på. Hvem skulle have troet det for ti år siden?

 

Annonce

 

Philips-S2-WT_00-RTP-global-001_highres

Årets bedste Hovedtelefoner, budget (in-ear)

Philips Fidelio S2

Uanset hvor glade vi var for Fidelio S1, så er metal bedre end plastic, og det er, præcis hvad man får med S2.

Philips Fidelio S2

Det gør, at de føles mere gedigne og har et bedre resonansrum til lyden. Fæstet er vinklet og føles pålideligt, så vi ser ingen problemer med holdbarheden. Selv ledningen falder i vores smag med sin flade form og gummiagtige overflade, der gør, at man slipper for ledningsrod. Det eneste, vi ikke kan lide, er kontrol/mikrofonen, som er lidt plasticagtig og kun har én knap. Volumenkontrol ville have været rart.

Magen til balanceret og fyldig, men stadig åben lyd skal man lede længe efter. Hvis S1 havde en lidt tynd bas, så synes i hvert fald undertegnede, at S2 har en perfekt balance. Den er markeret og kontrolleret, men ikke overdrevet på nogen måde. Det er faktisk svært at finde nogen musikgenre, der ikke lyder godt med disse høretelefoner.

Vi blev lige så imponeret af S2, som vi blev af S1 i en tidligere test. For de ekstra hundredlapper får man en mere fyldig lyd, bedre byggekvalitet plus flere og bedre propper. Det gør ikke kun, at det er lettere at få dem til at sidde godt, man får også bedre isolering og dermed bedre lyd. Fidelio S2 spiller medrivende, men stadig kontrolleret over hele registeret og er velegnede til alle slags musik.

Da vi har svært ved at finde noget at klage over, er det bare at udråbe Philips til vinder.

Læs testen her

 

 

sennheiser-momentum

Årets bedste Hovedtelefoner

Sennheiser Momentum

Med nydelig tonal balance og en lyd som balsam i øregangene er Sennheisers lukkede hovedtelefoner noget af det mest åbne, vi har hørt.

Sennheiser Momentum

Momentum er lige velegnet til hjemmebrug og til folk på farten. Støjdæmpningen er faktisk ganske god, selv om den er passiv. Og meget bedre end på f.eks. Denon AH-D5000. Lydkvaliteten er fabelagtig. Kort og godt. Enestående i denne prisklasse, vil jeg vove at påstå. Lydbilledet er kæmpestort, uendelig fyldigt og rigt på harmonier og klangnuancer.

Bassen er klangfuld og potent med god kontrol over dynamikken, samtidig med at mellemtonen er åben og silkeblødt fokuseret. Diskanten er måske lidt afrundet, næsten dæmpet helt øverst, men det forhindrer ikke disse hovedtelefoner i at gengive bækkener, sopraner og strygere med den mest selvfølgelige troværdighed.

Efter mange timers lytning kan jeg ikke finde noget at kritisere ved disse Sennheiser-hørebøffer. Måske havde lidt større gennemsigtighed genskabt detaljer i musikken med mere fokuseret tydelighed, men jeg savner det overhovedet ikke.

Al ære til Sennheiser for at lykkes med noget nær de perfekte hovedtelefoner til allround brug. Som knuser de fordomme, man har over for lukkede ørekopper. Momentum er vores nye favorit i prisklassen. Uanset hovedtelefontype.

Læs testen her 

 

 

Grado-PS500

Årets bedste Hovedtelefoner, high-end

Grado PS500

Kan du lide engagerende lyd, og hader du at gå glip af noget, så er Grados professionelle hovedtelefoner perfekte til dig.

Grado PS500

Grado har lavet hovedtelefoner længere end de fleste og har høstet global anerkendelse for lydkvaliteten. Fra de prisgunstige SR60 til de dyre referencemodeller. Alle har modtaget mindst et par priser for kvalitet og ydelse, og er skattet af audiofile, der ikke skeler til moderigtige hovedtelefoner, som der går 13 på dusinet af.

Joseph og John Grado har holdt familievirksomheden i Brooklyn kørende i 40 år. De laver også pickup’er til pladespillere. Også de er kritikerroste og velansete.

Hvis man allerede kender f.eks. SR-serien af hovedtelefoner fra Grado, ved man, at der bag det industrielle og funktionelle design skjuler sig en musikformidler af rang. Klangen er varm, bassen er fyldig, og musikken får mere kød på benet. I de dyrere modeller i GS- og RS-serien er der meget mere raffinement, opløsning og dynamik.

Disse Grado-hovedtelefoner giver dig ikke bare bedre indsigt i musikken. Det åbne og detaljerede lydbillede giver dig også flere af musikkens klangfarver; harmonier i vokaler og akustiske instrumenter smelter fortræffeligt ind i lydbilledet; og bassen swinger markant. Man skal have en dårlig dag for ikke at falde for disse gennemførte hovedtelefoner. Bedre bliver det ikke til prisen.

Læs testen her

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Beyerdynamic: Professionelle hovedtelefoner med ny teknologi

Nyt flagskib fra Grad: Signature HP100 SE

Fjerlette high-end hovedtelefoner fra Audio-Technica

Planmagnetiske hørepropper til lavpris fra FiiO

Shanling: Ambitiøse kinesiske hovedtelefoner

Focal Lensys Pro: Præcisionsværktøj til lydkunstneren

Klipses fast på øret

Sikre JBL-hovedtelefoner til børn

Sonys flagskibs-hovedtelefoner i ny udgave

Her er Audezes vildeste elektrostater

Sony udvider LinkBuds-serien: Hørepropper til en travel hverdag

Denne leverer bedre Bluetooth-lyd fra din iPhone