TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Beyerdynamic Aventho 300

Lover brandgod lyd, solid støjdæmpning og 3D-lyd.

Skrevet af / 09/09/2024 - 14:45
Beyerdynamic Aventho 300

Vi spidser altid ører når Beyerdynamic lancerer nye hovedtelefoner. Det betyder som regel lydkvalitet af høj klasse, og vi har længe været begejstrede for deres kablede hovedtelefoner til hi-fi.

Men de laver selvfølgelig også trådløse hovedtelefoner, og nu er der kommet en ny generation af hovedtelefoner og hørepropper, som sigter mod premium-segmentet, hvor blandt andre Sony og Bose er stærke konkurrenter.

Læs også Beyerdynamic Amiron Wireless Når Beyerdynamic laver trådløse hovedtelefoner, så mener de det alvorligt. Amiron Wireless er de dyreste – og de bedste – vi har testet.

Flagskibet er Aventho 300, en trådløs hovedtelefon med et afdæmpet design, der understøtter Dolby Atmos med Dolby Head Tracking. Det betyder, at lyden bevæger sig, når du drejer på hovedet eller bevæger dig væk fra lydkilden. Der er naturligvis adaptiv støjreduktion, og du kan justere lyden med en equalizer eller vælge mellem forskellige lydprofiler.

Annonce

Det, der begejstrer os, er, at de også har Beyerdynamic Stellar.45 enheden indeni, som er den samme, der sidder i ørekopperne på DT 770 PRO X Limited Edition, DT 700 PRO X og DT 900 PRO X til hi-fi- og lydstudiebrug. Det lover rigtig godt for lydoplevelsen.

Læs også Proffer behøver ikke at betale mere Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, de er letdrevne med billigt udstyr, og de lyder meget dyrere, end prislappen giver indtryk af.

De har også Multipoint Bluetooth 5.4, så du kan være tilsluttet forskellige enheder samtidig, og de har omgivelseslyd, så du kan have hovedtelefonerne på og stadig høre, hvad der bliver sagt omkring dig.

Hovedtelefonerne, som har op til 50 timers batteridrift med støjreduktion slået til, virker meget solidt bygget, med en aluminiumsbøjle, der er børstet både i den sorte og hvide version.

blank
Foto: Lasse Svendsen

De understøtter AAC, aptX Lossless, aptX Adaptive og LE Audio via Bluetooth 5.4.

Der er som nævnt en medfølgende app, og hovedtelefonerne bliver tilgængelige i oktober til 399 Euro, hvilket placerer dem midt i samme felt som udfordrerne fra Sony og Bose.

blank
Foto: Lasse Svendsen

Interessant nok tilbyder de nye hørepropper LDAC-kodek, sammen med AAC og SBC, og Amiron 300 som er prissat til 249 Euro, har også aktiv støjreduktion, seks mikrofoner til støjreduktion og god samtalekvalitet, og de er en slags hybridvariant. Eller en mellemting mellem træningspropper og hi-fi-propper. 10 mm store enheder sørger for lyden.

De skal kunne spille i ti timer på en opladning; syv med støjreduktionen slået til, og bliver ligesom Aventho 300 tilgængelige i oktober, i sort eller hvid.

blank
Foto: Beyerdynamic

Der kommer desuden en billigere variant ved navn Amiron 100, som koster 179 Euro og har aktiv støjreduktion. Denne enklere udgave kan spille i otte timer – seks med støjreduktion, og der er strøm til yderligere 19 timer med musik i etuiet.

blank
Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Genelecs første hovedtelefoner

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro bliver høreapparat

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

DJ-hovedtelefoner uden spor af snor

Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO

De mest avancerede hørepropper

Bowers & Wilkins vil i din lomme

Googles nye hørepropper er smartere og mere støjsvage

Scroll to Top