Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Eksklusivt

Første lyt: Bose Noise Cancelling Headphones 700

Vi har hørt de nye støjdræbere fra Bose!

Skrevet af / 13/06/2019 - 09:40
Første lyt: Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose har længe været anset for kongen af støjreducerende hovedtelefoner, med topmodellen QuietComfort 35 II som en af bestsellerne i sin kategori. Men det koster at ligge i top!

Efter nogle år på markedet er QC 35 II blevet overhalet af konkurrenter som Sony, Bang & Olufsen og Jabra – ikke kun på lydkvalitet, men også på støjreduktion og bærekomfort, som typisk har været Boses største fordele.

I lyset af den øgede konkurrence har det længe ligget i kortene, at der måtte komme en ny topmodel fra Bose. Nu er den her, men overraskende nok hedder den ikke QuietComfort 45 …

Bose NCH 700: Ny topmodel

Svaret fra amerikanerne hedder noget så enkelt som Bose Noise Cancelling Headphones 700, forkortet NCH 700.

Det er en kraftigt opgraderet premiummodel, der (så vidt Lyd & Billede erfarer) ikke skal være en direkte efterfølger, men snarere en storebror til QC35 II.

NCH 700 er nye fra øre til øre, idet både hovedbøjle, polstring og ørekopper er nydesignet. Støjreduktion og stemmestyring er også videreudviklet, med hele otte mikrofoner – hvoraf fire er dedikeret til måling af støj fra omgivelserne, to måler støj og tale, og to bare opfanger din stemme ved f.eks. telefonsamtaler.

Betjeningen er blevet mere moderne med touch-kontroller på siden af ørekopperne til at styre bl.a. volumen og støjreduktion. Bose NCH 700 er også klargjort til stemmestyring med Google Assistant.

(Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Smuglyt og førsteindtryk

Den nye topmodel fra Bose kommer til at koste ca. 3.200 kroner og har officiel lancering den 9. juli. Lyd & Billede fik dog mulighed for at høre en prototype ved Elbit, den årlige interne messe for salgspersonale hos Elkjøp (den norske udgave af Elgiganten, red.).

Vores første indtryk af Bose NCH 700 (OBS: Prototype!) er, at de klart er et trin op i forhold til QuietComfort-modellerne: Designet er væsentlig glattere og mere sømløst end de i sammenligning lidt uformelige og industrielle QC 35 II. Den polstrede bøjle kan i første omgang virke som plastic, men er faktisk lakeret stål og lader til at kunne tåle nogle knubs.

Bærekomforten virker også bedre: Hvor QC35 II kan føles lidt hårde oven på hovedet, har NCH 700 rigelig polstring både på bøjlen og rundt om ørerne.

Behagelig støjreduktion

Støjreduktionen er måske den del, der er de største forventninger til. Og her er der afgjort sket en forbedring af den måde, lydreduktionen lyder på – eller rettere sagt ikke lyder.

Sammenlignet med f.eks. Bose QC 35 II giver Bose NCH 700 ingen susen, når man tager dem på. De giver heller ikke følelsen af at være i et lydtæt vakuum som Sony WH-1000XM3.

Støjreduktionen gør faktisk meget lidt væsen af sig – indtil man opdager, at sidemanden prøver at tale med én uden at få kontakt! I sådanne situationer kan man reducere støjreduktion eller volumen ved hjælp af touch-kontroller på ørekopperne eller vælge den såkaldte Conversation Mode, som bruger mikrofonerne til at lukke mere lyd ind.

Bose NCH 700 har rigeligt med polstring både på hovedbøjlen og i ørekopperne. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Mere sofistikeret lyd

Men hvad med lydkvaliteten? Jo, den er afgjort et løft i forhold til de lidt mørke og grovkornede QC 35 II, der kan lyde lidt fladt og kedeligt sammenlignet med de bedste konkurrenter.

NCH700 har en varm, åben og detaljeret lyd, især i diskanten. Her er der mere spræl i tromme-whiskers, mere lys og glans over blæseinstrumenter og bedre fylde i vokaler end på QC35 II, som undertegnede har lang erfaring med.

Af lukkede NC-hovedtelefoner at være virker lydbilledet også meget åbent og luftigt, og får lillebror til at lyde indelukket i sammenligning. Det lave støjniveau – ikke bare fra omgivelserne, men også fra selve støjreduktionen – gør, at man får flere detaljer med fra optagelsen.

Vores første indtryk er altså, at de lyder meget lovende. Men om det er nok at slå vellydende referencer som B&O H9 eller Sony WH-1000XM3, hvad lydkvalitet angår, tør vi ikke spekulere i, før vi har testet dem grundigt op mod hinanden.

På spec-fronten er det dog lidt trist, at Bose stadig ikke understøtter de højopløste HDX-codecs til lydoverførsel. Understøttelse af AAC er dog på plads.

Dette var som nævnt et førsteindtryk baseret på et par minutters test af en prototype. En fuld, grundig test kan du læse her på lydogbillede.dk, så snart vi får slået kløerne i en dampende frisk og færdig produktionsmodel af Bose QC … undskyld, NCH 700. Stay tuned!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top