TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CRBN2 er de mest ambitiøse hovedtelefoner fra Audeze

Vi er vant til heftige hovedtelefoner fra Audeze, men CRBN2 tager prisen.

Skrevet af / 03/10/2024 - 14:45
CRBN2 er de mest ambitiøse hovedtelefoner fra Audeze

Vi er vant til at se avancerede og kostbare hovedtelefoner fra californiske Audeze. Men Audeze CRBN2 er alligevel noget ud over det sædvanlige.

CRBN2 adskiller sig fra de fleste Audeze-hovedtelefoner ved ikke at være bygget over planarmagnetiske drivere, men derimod ægte elektrostatelementer. CRBN2 er også de første hovedtelefoner med Audezes patentanmeldte SLAM-teknologi. Audeze siger, at bogstaverne står for Symmetric Linear Acoustic Modulator, men mon ikke de fandt på forkortelsen først – og navnet bagefter?

(Foto: Audeze)

Kernen i CRBN2 er Audezes andengenerations elektrostatiske driver med kulstof-nanorør. Den nye SLAM-teknologi skulle give en optimal lufttryksfordeling på tværs af driveren, hvilket forbedrer lavfrekvensydelsen.

I følge Audeze giver SLAM mulighed for “en utrolig fordybende stereobilleddannelse og en lydbilledepræsentation, der placerer hver forestilling lige i rummet med lytteren.”

“Med CRBN2 har vi skubbet grænserne for elektrostatisk teknologi endnu længere og introduceret vores nye SLAM-system for at levere den mest livagtige bas og gennemsigtighed, der nogensinde er opnået i en elektrostatisk hovedtelefon,” siger Audezes CEO Sankar Thiagasamudram.

Annonce
(Foto: Audeze)

Hver CRBN2-hovedtelefon er håndsamlet og testet i Californien. Ørepuderne er af læder, og CRBN2 vejer 480 gram.

Vi har ikke fået en dansk pris, men Audeze CRBN 2 koster USD 5.995 i hjemlandet, så regn med en pris på den dyre side af 50.000 kroner.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sony udvider LinkBuds-serien: Hørepropper til en travel hverdag

Denne leverer bedre Bluetooth-lyd fra din iPhone

Her er Marshalls nye flagskib inden for hovedtelefoner

Retro - men topmoderne DAC fra FiiO

Her kan du hænge dine hovedtelefoner

Her er Genelecs første hovedtelefoner

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro bliver høreapparat

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

Scroll to Top