TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Denons PerL: Skræddersyet lyd til dine ører

Med Denons opkøb af Nura kan de nu give os nogle af de mest avancerede hørepropper på markedet, nemlig PerL og PerL Pro.

Af / 21/08/2023 - 12:24
Denons PerL: Skræddersyet lyd til dine ører

En ting ad gangen: Nura har lavet nogle af de mest imponerende produkter, vi har hørt, med NuraPhone og de trådløse hørepropper NuraTrue og NuraTrue Pro. Men i foråret kom nyheden om, at Denon har opkøbt dem, og fra nu af findes der ikke længere produkter under Nura-navnet.

I stedet har Denon nu overtaget teknologien, og de første produkter bliver de helt trådløse hørepropper PerL og PerL Pro. Og de er stort set identiske med NuraTrue og NuraTrue Pro.

Denon-PerL-Pro-hearing
Denon PerL og PerL Pro tilpasser lyden til brugerens hørelse. (Skærmbillede: Denon webinar)

Justerer sig efter hørelsen

Det helt særlige ved hørepropperne er, at de tilpasser sig brugerens unikke hørelse med Masimo Adaptive Acoustic Technology (AAT). Ved at sende testtoner ind i øret og måle, hvad der kommer ud igen, vil algoritmen vide, hvilke filterhår der fungerer, og hvilke der ikke gør.

Algoritmen tager højde for både høretesten og brugerens alder, når den skaber en lydprofil.

Journalistens egen erfaring med Nura-produkter er, at det er nogle af de mest spændende – og bedst lydende – produkter på området. Det betyder, at forventningerne til Denons nye hørepropper er ekstremt høje.

Annonce

Store drivere

PerL og PerL Pro bruger begge store 10 mm drivere, men Pro-modellen har en mere avanceret membran med et tredobbelt lag og brug af titanium. Lyden er dermed bedre.

Denon PerlPro_2-enhanced
Denon PerL Pro genkendes på metalringene i yderkanten. (Foto: Denon)

Tabsfri lyd i Pro-modellen

Pro-modellen har også den nye aptX Lossless-codec, som giver ægte CD-kvalitet via Bluetooth. Det siges at være endnu bedre end LDAC-codec’et, der giver 16-bit tabsfri lyd. Dermed ligger den bag NuraTrue Pro, som også fik en rigtig god test af os, med en lille, men vigtig forbedring, da vi testede med Lossless-codec’et.

Pro-modellen er også den eneste af de to med multipoint-tilslutning, hvilket betyder, at den kan tilsluttes til to kilder på samme tid.

Støjreduktion

Begge modeller har aktiv støjreduktion, men kun Pro-modellen har adaptiv støjreduktion. Det betyder, at mængden af støjdæmpning tilpasses til situationen og omgivelserne. Den lærer også at blive bedre, efterhånden som du bruger den.

Pro-modellen har også 5-bånds tonekontrol (EQ) samt spatial audio, eller Spatial Audio fra Dirac. Vores erfaring med dette er, at det tilføjer en subtil 3D-effekt til indholdet, men ikke så meget, og at det stadig føles som stereo og ikke surround sound. Journalisten kunne bedre lide lyden uden denne effekt, og det er ikke noget, vi vil lægge særlig vægt på, når vi vælger mellem de to modeller.

Denon PerL_2-enhanced
Denon PerL. (Foto: Denon)

Bass = Immersion

Begge modeller har en såkaldt Immersion-funktion i appen, som misvisende nok faktisk betyder basjustering. Det er det samme som med Nura-produkterne, og vores erfaring er, at denne basjustering faktisk gør meget for lyden, og da den ikke maskerer mellemtonen, når bassen øges, er det en udelukkende positiv funktion.

Batteritid

Begge modeller har god batterilevetid, hvor Denon PerL har 6 timer, med tre ekstra opladninger i etuiet. I alt 24 timer. For PerL Pro er den samlede spilletid øget til 32 timer, med 8 timer i selve stikkene.

Denon-PerL-Pro-1-enhanced
PerL Pro. (Foto: Denon)

Denon PerL og Denon PerL Pro: Pris og tilgængelighed

Begge hørepropper vil være tilgængelige i de kommende dage til henholdsvis 199 og 349 dollars; præcis det samme som Nura tog for deres. Herhjemme betyder det ca. 1.700 kroner for Denon PerL og 2.700 kroner for PerL Pro.

Lyd & Billedes egne tanker

Baseret på Denons webpræsentation af de to produkter i dag, ser de faktisk ud til at være identiske med NuraTrue og NuraTrue Pro. Vi forventer nogle forskelle, f.eks. i appens brugerflade osv., og måske har Denon justeret lydbalancen en smule for bedre at matche andre Denon-modeller på markedet.

Men forskellene mellem Denon PerL og PerL Pro er præcis de samme som mellem NuraTrue og NuraTrue Pro, herunder Pro-modellens aptX Lossless-codec, titaniummembranenhederne, batterilevetiden og Dirac spatial audio. Designet er også meget ens, hvor standard- og Pro-modellerne adskiller sig ved, at Pro har en metalring omkring sig.

Det bliver spændende at se, om det er tilfældet. Vi har stadig NuraTrue Pro liggende og vil derfor finde ud af, om der overhovedet er nogen forskel.
Forhandler er HiFi Klubben

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyt flagskib fra Grad: Signature HP100 SE

Fjerlette high-end hovedtelefoner fra Audio-Technica

Planmagnetiske hørepropper til lavpris fra FiiO

Shanling: Ambitiøse kinesiske hovedtelefoner

Focal Lensys Pro: Præcisionsværktøj til lydkunstneren

Klipses fast på øret

Sikre JBL-hovedtelefoner til børn

Sonys flagskibs-hovedtelefoner i ny udgave

Her er Audezes vildeste elektrostater

Sony udvider LinkBuds-serien: Hørepropper til en travel hverdag

Denne leverer bedre Bluetooth-lyd fra din iPhone

Her er Marshalls nye flagskib inden for hovedtelefoner