TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Elegante stativer: Sådan passer du godt på dine hovedtelefoner

Lad ikke dine dyrebare hovedtelefoner ligge og flyde - hæng dem i stedet på et praktisk stativ.

Skrevet af / 17/09/2024 - 11:05
Elegante stativer: Sådan passer du godt på dine hovedtelefoner

Vi elsker alle vores hovedtelefoner, men hvis du vil have dem til at holde længe, er det ikke en god idé at lade dem ligge på gulvet eller skrivebordet uden beskyttelse: Støv, snavs og ydre påvirkninger kan nemt forårsage unødig slitage. Det er bedst at opbevare dine hovedtelefoner i deres originale etui, men det kan også være upraktisk at skulle gemme dem væk hele tiden! Derfor kan et hovedtelefonstativ være et godt alternativ. Så har du dine hovedtelefoner lige ved hånden, samtidig med at det ser mere professionelt, pænt og ryddeligt ud.

Der er efterhånden mange producenter, som tilbyder stativer til hovedtelefoner, og som sædvanlig findes de i mange forskellige prisklasser og designs.

Polspotten

Annonce

Blandt de mere eksklusive er denne “håndlavede” keramiske kreation lavet af Polspotten i samarbejde med Sonos. De er specielt designet til Sonos Ace, men vil sandsynligvis også fungere godt med andre hovedtelefoner. Prisen er 180 euro eller knap 1.500 kroner.

Sanus til Sonos

En anden mulighed, der er lavet specielt til Sonos Ace, er dette elegante stativ fra Sanus. Det fås i sort eller hvid og har også en fastgørelse til USB-C-opladerkablet. Pris 444,99 kroner.

Dynavox KH-500

Dynavox leverer denne bueformede træstander – KH-500 Headphone stand – som er meget populær i audiofile kredse. Den sælges hos mange hi-fi-forhandlere og koster omkring 300 kroner.

 

Focal Headphone Stand

Focal er kendt for sine eksklusive hovedtelefoner, så det er kun passende, at de også tilbyder en stander af den audiofile slags. Focal Headphone Stand har et beslag i børstet stål med et lasergraveret Focal-logo. Og prisen? Godt over  2.000 kroner!

 

IKEA LÅNESPELARE og MØJLIGHET

Hvis du er på udkig efter et billigt hovedtelefonstativ, har IKEA et alternativ, hvor du kan hænge både hovedtelefoner og kabler. LÅNESPELARE koster 199 kroner. Endnu billigere er MØJLIGHET til 20 kroner, som også har plads til en tablet.

Temu

Det kinesiske firma Temu har naturligvis et udvalg af stativer i sin onlinebutik. Herunder denne variant i valnøddetræ og aluminium til under 200 kroner.

Terminator Endoskeleton Headphone stand

Hvis du er filmentusiast eller heavy metal headbanger, er der næppe noget hårdere end denne kopi af et Terminator T-800-kranie til at hænge dine høreværn på. Rygtet siger, at det er Geir Gråbein Nordbys (L&B-redaktionens erfarne head-fi-tester) personlige favorit!

Dette er kun en brøkdel af udvalget – der findes et væld af stativer til hovedtelefoner og headset derude. Måske har du en, du gerne vil anbefale?

PS. Hvis du spekulerer på, hvordan du holder dine hovedtelefoner rene og pæne, har vi også lavet en hurtig guide til dette.

 

Læs også Sådan "vasker" du dine hovedtelefoner Har du fået snavs på dine hovedtelefoner? Frygt ikke, du skal bare følge disse trin.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Genelecs første hovedtelefoner

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro bliver høreapparat

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

DJ-hovedtelefoner uden spor af snor

Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO

De mest avancerede hørepropper

Bowers & Wilkins vil i din lomme

Googles nye hørepropper er smartere og mere støjsvage

Scroll to Top