TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

FiiO BT11: Giver iPhone HD-lyd via Bluetooth

Endelig kan iPhone-brugere nyde trådløs lyd i højere opløsning. FiiO BT11 er en lille USB-C-dongle, der muliggør HD-codecs som aptX Lossless og LDAC.

Skrevet af / 27/09/2024 - 08:05
FiiO BT11: Giver iPhone HD-lyd via Bluetooth

Apple er længe blevet kritiseret, også af undertegnede, for at holde sig til AAC-codec med en maksimal bitstream på 256 kbit/s til Bluetooth-lyd. Mens Android-telefoner har understøttet mere avancerede codecs i årevis, har iPhone-brugere måttet nøjes med begrænset lydkvalitet trådløst.

FiiO BT11 Copy of Dark Futuristic Wave Lines Desktop Background - 1
(Foto: FiiO)

Den kinesiske hi-fi-producent FiiO tager nu sagen i egen hånd med BT11 Bluetooth-transmitteren. Den lille dongle sættes direkte i USB-C-stikket på iPhone 15-serien eller nyere og giver øjeblikkelig adgang til en række HD-codecs:

  • aptX Lossless (16-bit/44,1 kHz – lossless)
  • LDAC (24-bit/96 kHz – lossy)
  • aptX Adaptive
  • aptX HD
  • aptX Low Latency
FiiO BT11 021
(Foto: FiiO)

For audiofile iPhone-brugere kommer julen tidligt i år. Endelig vil streaming af tabsfri lyd fra tjenester som Tidal og Apple Music lyde bedre. Du må bare affinde dig med at have en gadget, der stikker ud af bunden af din telefon.

Læs også Retro - men topmoderne DAC fra FiiO FiiO KA15 er en bærbar DAC og hovedtelefonforstærker, der ligner en bærbar kassetteafspiller, men som samtidig er superavanceret.

Qualcomm

FiiO BT11 bruger Qualcomms nyeste QCC5181 Bluetooth-processor med Snapdragon Sound, som understøtter den nye Bluetooth 5.4-standard. Den kan oprette forbindelse til to enheder på samme tid (multipoint) og har en rækkevidde på op til 10 meter. Vores erfaring er, at mange produkter med Bluetooth 5 sagtens kan dække afstande på 20 meter i det fri. Vi mener derfor, at 10 meter er et konservativt tal.

FiiO BT11 019
Passer også til PC og Mac. (Foto: FiiO)

FiiO BT11: Pris og tilgængelighed

Donglen fås i sort eller sølv og kommer til at koste 49 euro, når den lanceres den 8. oktober. Den kan også bruges med andre USB-C-enheder som f.eks. bærbare computere, PlayStation 5 og Nintendo Switch. Og Android, selvom det virker ret overflødigt.

Annonce

Mere info: fiio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Marshalls nye flagskib inden for hovedtelefoner

Retro - men topmoderne DAC fra FiiO

Her kan du hænge dine hovedtelefoner

Her er Genelecs første hovedtelefoner

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro bliver høreapparat

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

DJ-hovedtelefoner uden spor af snor

Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO

Scroll to Top