TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

FiiO FT1: Prisbillige hovedtelefoner i luksuriøst træ

FiiO FT1 er et par smukke hovedtelefoner med ørekopper i amerikansk valnød. Men de er meget billigere, end de ser ud til.

Skrevet af / 25/08/2024 - 12:05
FiiO FT1: Prisbillige hovedtelefoner i luksuriøst træ

Det kinesiske firma FiiO har for længst skabt sig et navn med prisbilligt hi-fi-udstyr af høj kvalitet. Med de nye FT1-hovedtelefoner ser det ud til, at de overgår sig selv, i hvert fald ud fra billederne, når det gælder om at sigte højere end prisskiltet.

(Foto: FiiO)

Ørekopper i træ

FT1 er virksomhedens første lukkede hovedtelefoner med ørekopper af massivt amerikansk valnøddetræ. Hvert par har sit eget unikke mønster i træet. Træets høje tæthed skulle effektivt reducere resonansen i “kabinettet” og minimere stående lydbølger, hvilket bidrager til en renere lyd.

Inde i kopperne er der store 60 mm dynamiske drivere. Enhedernes størrelse er designet til at konvertere mere energi og give et solidt fundament i basregistret. Membranen består af nøje udvalgte papirtræfibre, fremstillet af 90 år gammelt grantræ fra Nordeuropa. Gran bruges ofte i produktionen af musikinstrumenter på grund af dets lydmæssige egenskaber. For at opfylde kravene til akustisk styrke er der tilsat en vis mængde kulfibermateriale. Den færdige membran har en tykkelse på ca. 0,1 mm.

Annonce

FiiO har inkluderet flere innovative teknologier i FT1. De omfatter en W-formet ophængningspakning og en U-formet akustisk dæmpningskanal, som skal give både bedre passiv dæmpning af ekstern støj og en mere retningsbestemt lyd fra enhederne. Det betyder, at du kan spille din musik højere, før dine omgivelser hører den.

(Illustration: FiiO)
Læs også Fyldig og dynamisk FiiOs første åbne planar-hovedtelefon, FT5, er så tæt på perfekt, at vi næsten blev overraskede.

Tilbehør

FiiO FT1 leveres med to udskiftelige kabler – et med et 3,5 mm stik til almindelig tilslutning og et balanceret med et 4,4 mm stik (Pentaconn) til at adskille jordsignalet i højre og venstre kanal. Begge kabler er lavet af forsølvet iltfrit kobber med 392 ledere, hvilket skulle sikre en god signaloverførsel.

For at sikre god komfort har FT1 et ergonomisk hovedbånd med et 3-akset design. Det giver mulighed for fri rotation i flere vinkler og giver en behagelig og tætsiddende pasform med minimal lydlækage. Ørepuderne er lavet af åndbart stof for at reducere varmen under lange lyttesessioner.

Læs også De fedeste hovedtelefoner til under 3000 kr.? De kinesiske hovedtelefoner FiiO FT3 kan være de heftigste, der er lavet i denne prisklasse.
(Foto: FiiO)

Fakta

  • Frekvensrespons: 10 Hz – 40 kHz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhed: 98 dB/mW ved 1 kHz
  • Vægt: 340 gram
FiiO FT1_006 kopi
(Foto: FiiO)

FiiO FT1: Pris og tilgængelighed

Med en pris på 159 euro forventer vi, at den danske pris vil være godt 1.500 kroner. Dette sætter FT1 i konkurrence med blandt andet Beyerdynamic DT 700 PRO X og Sennheiser HD 300 PRO, selvom de på billederne ser mere ud til at være på linje med Denon AH-D5200.

FiiO FT1 vil være tilgængelig i september.

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

1 kommentar til “FiiO FT1: Prisbillige hovedtelefoner i luksuriøst træ”

  1. Morten Hagemann Brix Pedersen

    Det virker spændende med de nye hovedtelefoner fra FiiO til en fornuftig pris. Men design mæssigt er de lidt kedelige. Men okay det er lyden og hvordan de sidder det handler om. Håber de er til at de kan købes hos de tilgængelige forhandlere.
    Jeg har tænkt mig at investere i et par.
    Ellers en god annonce. Flere af dem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro bliver høreapparat

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

DJ-hovedtelefoner uden spor af snor

Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO

De mest avancerede hørepropper

Bowers & Wilkins vil i din lomme

Googles nye hørepropper er smartere og mere støjsvage

Billige hørepropper vi ser frem til

Scroll to Top