TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

FiiO KA15 er en lomme-DAC for nostalgikere

FiiO KA15 er en bærbar DAC og hovedtelefonforstærker, der ligner en bærbar kassetteafspiller, men som samtidig er superavanceret.

Skrevet af / 24/09/2024 - 10:25
FiiO KA15 er en lomme-DAC for nostalgikere

Retro møder højteknologi: Den bærbare DAC og hovedtelefonforstærker FiiO KA15 har en 0,96 tommer IPS-farveskærm, som viser en animation af et roterende kassettebånd under afspilning. Det giver en sjov retrofølelse, samtidig med at den er fyldt med moderne teknologi. Den kompakte størrelse og det slanke metalkabinet gør den perfekt til brug på farten.

(Foto: FiiO)

Imponerende specifikationer

Under motorhjelmen finder vi to Cirrus Logic CS43198 DAC-chips, som er forbundet på en måde, der giver et lavere støjgulv sammenlignet med kun én DAC-chip. Den understøtter opløsninger helt op til 32-bit/768kHz PCM, hvilket er det højeste, der findes i dag. Den understøtter også DSD256, som er 256 gange samplingsfrekvensen for cd-formatet (Red Book). KA15 har både 3,5 mm ubalancerede og 4,4 mm balancerede hovedtelefonudgange.

DAC’en kører på batteri, men den kan også bruge strøm fra en ekstern strømkilde. Hvis du skifter til Desktop Mode, fordobles outputtet til 560 mW i 32 ohm via den balancerede udgang. Imponerende for sådan en lille størrelse.

FiiO KA15 app
EQ kan indstilles i app’en eller i browseren på en computer. (Foto: FiiO)

Avanceret EQ-funktion

Men der, hvor FiiO KA15 skiller sig ud, er med sin avancerede 10-bånds parametriske equalizer. Det betyder, at du kan vælge frekvens og båndbredde for equalizeren kontinuerligt. Og ti steder på tværs af hele frekvensområdet. Det er næsten uhørt i en forstærker, for slet ikke at tale om en bærbar DAC.

Det er let at fare vild i en parametrisk EQ, og derfor har FiiO forudinstalleret mange indstillinger. Desuden kan brugerne dele deres egne EQ-kurver med hinanden.

Annonce
Læs også Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO FiiO FT1 er et par smukke hovedtelefoner med ørekopper i amerikansk valnød. Men de er meget billigere, end de ser ud til.

Intelligent strømstyring

KA15 har også en funktion til intelligent strømstyring. Ved hjælp af realtidsovervågning af spænding og strøm kan enheden dynamisk justere strømforbruget baseret på det resterende batteriniveau. Det er med til at forlænge den samlede batterilevetid og er især nyttigt, når den bruges sammen med en mobiltelefon.

FiiO KA15 with iPhone
FiiO KA15 fungerer også med iPhone. (Foto: FiiO)

Fungerer med “alt”

FiiO har sørget for bred kompatibilitet med KA15. Den fungerer med Android-, iOS-, Windows- og macOS-enheder via USB-C. Mere bemærkelsesværdigt er det, at den også understøtter UAC1.0-mode, hvilket betyder, at den fungerer med spillekonsoller som Nintendo Switch og PlayStation 5!

Læs også Gennemsigtig kassetteafspiller vækker begejstring Vi skrev om den i vinter, men udseendet var ikke færdigdesignet. Nu står det klart, at den bærbare kassetteafspiller FiiO CP13 lanceres i en gennemsigtig udgave.

FiiO KA15: Pris og tilgængelighed

KA15 kommer til at koste 799 kroner, når den forventes at komme i butikkerne omkring månedsskiftet. Hvis du ikke vil vente, men hellere vil bestille på FiiOs AliExpress-side nu, er prisen 137,49 dollar inklusive forsendelse.

Mere info: fiio.com

FiiO KA15 with Nintendo Switch FiiO KA15 with cirrus chip FiiO KA15 lifestyle FiiO KA15 lifestyle 5 FiiO KA15 lifestyle 4 FiiO KA15 lifestyle 3 FiiO KA15 lifestyle 2 FiiO KA15 hires with desktop
<
>
(Foto: FiiO)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Retro - men topmoderne DAC fra FiiO

Her kan du hænge dine hovedtelefoner

Her er Genelecs første hovedtelefoner

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro bliver høreapparat

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

DJ-hovedtelefoner uden spor af snor

Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO

De mest avancerede hørepropper

Scroll to Top