Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Focal Lensys Professional: Seriøse “kopper” til professionelle

De lukkede Focal Lensys Professional hovedtelefoner lover studielyd til både teknikere og musikere.

Af / 17/10/2024 - 11:45
Focal Lensys Professional: Seriøse “kopper” til professionelle

Franske Focal udvider sin professionelle produktlinje med de nye Lensys Professional-hovedtelefoner. Et par lukkede hovedtelefoner, der er et godt skridt over de mere prisvenlige Listen Professional, til lydteknikere og musikere, der ønsker at komme endnu tættere på musikken. Både i studiet og på farten.

Med en pris på omkring 5.500 kroner ligger Lensys Professional et godt stykke over Listen Professional, men også et godt stykke under de åbne Clear Mg Professional.

Focal Lensys Professional 2
(Foto: Focal)

Bygget til varierede studiemiljøer

Lukkede hovedtelefoner som Lensys Professional er ideelle til musikere, producere og podcastere, der arbejder i miljøer, hvor lydlækage kan være problematisk. De forhindrer lyden fra hovedtelefonerne i at blive opfanget af mikrofoner, hvilket eliminerer feedback og gør redigering lettere, især når man klipper og indsætter segmenter i en lydproduktion.

Åbne hovedtelefoner som Clear Mg Professional er på den anden side bedre egnet til lydteknikere og producere i separate kontrolrum, hvor lydlækage ikke er et problem. De giver bedre langtidskomfort og mindre sved, men på bekostning af isolation. Valget mellem åbne og lukkede hovedtelefoner afhænger derfor af arbejdsmiljøet og de specifikke behov i produktionsprocessen.

Focal Lensys Professional case
Bæretaske i hard case. (Foto: Focal)

Teknik

Hjertet i Lensys Professional er Focals patenterede 40 mm “M”-formede aluminium-magnesium-drivermembraner. Denne form, når man ser den i profil, giver bedre stivhed og skulle bidrage til præcis lydgengivelse over hele frekvensområdet fra 5 Hz til 22 kHz.

Annonce

“M”-formen skulle også give en bedre spredning af lydbølgerne og dermed en mere naturlig og detaljeret lyd. Højttalerenhederne er let vinklet i ørekopperne, hvilket skulle give en mere realistisk rumfornemmelse. Det er i hvert fald, hvad reklamen siger, selvom virkeligheden kræver en kontrolleret krydstale mellem venstre og højre øre, som man ikke får i et par lukkede hovedtelefoner. Derfor vil du næsten altid få en bedre rumfornemmelse med åbne kopper.

(Foto: Focal)

Alsidige anvendelsesmuligheder

Focal understreger, at Lensys Professional ikke kun er designet til traditionelt studiearbejde, men også er ideelle til at arbejde med binaural lyd og tredimensionelle lydformater som Dolby Atmos. Det gør dem til et alsidigt værktøj til moderne lydproduktion. Dette er selvfølgelig ren reklamesnak, da alle kvalitetshovedtelefoner kan bruges til dette.

Læs også Lukket design møder åben lyd Focal Azurys imponerer med åben lyd i lukket design. Disse elegante hovedtelefoner udfordrer grænserne for hvad vi forventer af lukkede modeller.

Designet til langvarig komfort

Focal har lagt vægt på ergonomi i udviklingen af Lensys Professional. Hovedtelefonerne vejer kun 306 gram og er designet til at modstå lang tids brug uden at forårsage ubehag. De store ørepuder af memoryskum omslutter ørerne helt og giver komfort og lydisolering.

Hovedbøjlen er dækket af et åndbart stof og er buet for at fordele vægten så jævnt som muligt. Sådan er Lensys Professional designet til at sidde behageligt under lange mixesessioner eller hele dage med lydoptagelse.

Focal Lensys Professional cable coiled
(Foto: Focal)

Bygget til at holde

Hovedtelefonerne er solidt bygget med en hovedbøjle i aluminium for at kunne modstå daglig brug og transport. De medfølgende kabler – et 1,2 meter langt lige kabel og et 3 meter langt spiralkabel – giver fleksibilitet til forskellige arbejdsstationer. Der medfølger også en 6,35 mm adapter med skruefæste samt en bæretaske.

Høj følsomhed, lav forvrængning

Lensys Professional har en følsomhed på 100 dB (1 mW/1 kHz) og en impedans på 26 ohm, hvilket burde gøre dem nemme at drive, uanset om du har en kraftig forstærker eller bare en bærbar computer. Den harmoniske forvrængning (THD) er angivet til lave 0,3 procent (1 kHz / 100 dB).

Isolationen mod ekstern støj er målt til 23 dBA, hvilket er godt for et par passive kopper.

Store puder af memory-skum giver langvarig komfort og effektiv lydisolering. (Foto: Focal)

Focal Lensys Professional: Pris og tilgængelighed

Focal Lensys Professional er tilgængelig nu og koster ca. 5.500 kroner.

Mere info: focal.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klipses fast på øret

Sikre JBL-hovedtelefoner til børn

Sonys flagskibs-hovedtelefoner i ny udgave

Her er Audezes vildeste elektrostater

Sony udvider LinkBuds-serien: Hørepropper til en travel hverdag

Denne leverer bedre Bluetooth-lyd fra din iPhone

Her er Marshalls nye flagskib inden for hovedtelefoner

Retro - men topmoderne DAC fra FiiO

Her kan du hænge dine hovedtelefoner

Her er Genelecs første hovedtelefoner

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

Lyd & Billede