TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

iFi iCan Phantom: En drøm af en hovedtelefonforstærker

Har du planmagnetiske, dynamiske eller elektrostatiske hovedtelefoner? iFi iCan Phantom er under alle omstændigheder den eneste forstærker, du behøver.

Af / 30/05/2023 - 19:33
iFi iCan Phantom: En drøm af en hovedtelefonforstærker

iFis nyeste flagskib af en hovedtelefonforstærker, iCan Phantom, er virkelig et kinder-æg af overraskelser. Og her snakker vi ikke om digitale indgange eller streaming. Sådan noget har den nemlig ikke noget af. Nej, dette er en totalt analog affære.

Når vi snakker om denne forstærkers mange talenter, drejer det sig i stedet om, hvad den kan drive. For det rager denne forstærker en bønne, om du har små hørepropper eller store, bøffede hovedtelefoner. Om de er planmagnetiske eller bare dynamiske, om de er 16 eller 600 ohm. Men hvad der gør modellen virkelig speciel, er at den også kan drive elektrostatiske hovedtelefoner! Så hvis du f.eks. har et par Stax-hørebøffer liggende, kan den drive disse med en spænding på op til 640 volt!

iFi-iCan-Phantom_0117- enhanced
Foto: iFi audio

“SD-kort”

For ikke ved et uheld at vælge den forkerte spænding til elektrostatiske hovedtelefoner, kan denne funktion ikke vælges med det samme med et tryk på en knap. I stedet leveres den med en række kort, som ligner SD-kort, med hver sin spænding. Dette kort sættes i hovedtelefonforstærkeren, og så er det dén spænding, der kommer ud gennem DIN-stikket foran.

Læs også For dælen, sikke kræfter! Bursons kraftigste hovedtelefonforstærker er forbasket god, og med så meget power, du kan ønske dig. Og den har subwoofer-udgang!

Rør og transistor

Forstærkeren gør desuden sit bedste for, at forføre både transistor- og rørtilhængerne. Du kan vælge, hvad du vil, med en switch. Ofte kan man opleve, at man har lyst til at veksle mellem forskellig musik, forskellige hovedtelefoner, og måske også dagsformen.

iFi hævder, at transistor-kredsløbet er bedst til rytme og hastighed, mens rør-kredsløbet lyder mere “flydende”. Vælger du også Tube+, får du endnu mere varme. Vi formoder, at det sker ved blandt andet at øge udgangsimpedansen, hvilket har en tendens til, at sænke diskanten en del.

Annonce
iFi iCan Phantom - enhanced
Et af kredsløbene har rør. Foto: iFi audio

Balanceret

Desuden hævder iFi at opnå renere lyd gennem ægte balanceret kredsløbsdesign. Kanalerne er alle delt i to, hvor de to er perfekte modsætninger af hinanden. Når den ene kanalpartner så vendes igen til allersidst, vil signalet igen være i fase, men al den støj, der er blevet opfanget undervejs, er i stedet ude af fase med sig selv – og annulleres.

Dette design kræver fire helt separate forstærkerkredsløb, hvilket er en kompleks løsning. Men hvis det gøres rigtigt, får du meget bedre lyd, ifølge iFi.

iCAN-PHANTOM-Connection-Guide-front-web-enhanced-989x556 iCAN-PHANTOM-Connection-Guide-rear-web-enhanced-989x556
<
>

Mange forskellige stik

For at drive dine hovedtelefoner, er iCan Phantom udstyret med flere forskellige udgange: 4-bens balanceret XLR, 3-bens balanceret XLR (L/R), balanceret 4,4 mm, 6,3 mm positiv fase, 6,3 mm inverteret fase og standard 3,5 mm. Og desuden to DIN-udgange til elektrostatiske hovedtelefoner: en almindelig med forudvalgt bias, og en beregnet til professionelle, der er bedre i stand til selv at justere bias.

Læs også Det her er ikke lyd – det er magi Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

Den har også forskellige indgangsniveauer (gain): 0, 9 og 18 dB, til hovedtelefoner med forskellig følsomhed. Der er også en IEMatch-funktion, der sænker input-niveauet, når du tilslutter et par højfølsomme hørepropper.

Du kan også vælge XBass-funktionen, der øger bassen, hvilket ofte er populært, når man lytter ved lav lydstyrke, og i derudover også XSpace, der ved hjælp af crosstalk og fase skulle give en bredere, dybere stereolyd.

iFi_iCAN-Phantom_photo-12_1- enhanced
Nej, dette er ikke to forstærkere oven på hinanden, men måden produktet faktisk ser ud på. Foto: iFi audio

Vi er nødt til at snakke om udseendet

En ting, der slår journalisten – bortset fra hvor intens, denne forstærker virker, og hvor meget jeg gerne vil teste den – er dens ret sære udseende. Det ligner to forskellige produkter oven på hinanden. Ovenpå sidder en ganske lækker sag, udført i hvad der ligner børstet aluminium. Med et stort volumenhjul, der fylder næsten hele højden. Nedenunder ses sektionen med ind- og udgange. Denne, der er sort, ser meget mere generisk og industriel ud, hvilket giver et meget skizofrent udseende til hele produktet.

Lad os håbe, det ser lidt mindre underligt ud i virkeligheden.

iFi Phantom 0128 1 enhanced scaled
Foto: iFi audio

iFi iCan Phantom: Pris og tilgængelighed

Den formidable hovedtelefonforstærker kan bestilles nu, med forventet levering i løbet af juni. Prisen er sat til 3749 euro.

Mere information: ifi-audio.com

Læs også Audezes dyreste er blandt de bedste vi har hørt LCD-5 er mindre og meget lettere end nogen af de andre hovedtelefoner i serien. Men sikke en lyd!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hovedtelefoner med egen lydsender

Sådan vil Belkin gøre branchen grønnere

Styr uden om billigt skidt til jul!

LG og will.i.am går nye veje sammen

HiFiMan overrasker med hybrid-hovedtelefoner

Find den bedste Black Friday-pris på hovedtelefoner

Ny generation af B&O-propper

Tjek de lækre hovedtelefoner!

Kraftpakke lige i lommen

Beyerdynamic: Professionelle hovedtelefoner med ny teknologi

Nyt flagskib fra Grad: Signature HP100 SE

Fjerlette high-end hovedtelefoner fra Audio-Technica