Jeg måtte dobbelttjekke, om det virkelig kunne passe, at Beyerdynamic ikke har lavet trådløse hørepropper før Free Byrd. Det stemte. Utroligt nok. Det vil sige, de har lavet trådløse hørepropper tidligere, men med ledning mellem propperne. Altså ikke ægte trådløse hørepropper.
Det er Free Byrd til gengæld, og der er en grund til, at vi ser frem til at teste dem. Normalt når vi tester noget fra Beyerdynamic, bliver vi ofte begejstrede over lydkvaliteten, som altid holder et højt niveau. Derfor er der al mulig grund til også at have visse forventninger til lyden fra Free Byrd.
De kombinerer aktiv støjreduktion med medhør, 11 timers batteritid og Bluetooth 5.2 med IPX4 vandtæthed. De understøtter også Alexa og Google Fast Pair på Android-mobiler, og sandsynligvis også Siris stemmestyring.
Beyerdynamic siger desuden, at Free Byrd understøtter aptX Adaptive og AAC-filer, og to mikrofoner på hver høreprop skal give klar tale i telefonsamtaler.
Lydkalibreringssystem
Etuiets indbyggede batteri giver op til 30 timers batteritid, og det kan lades med induktionsladning på en ladeplade. 10 minutters ladning skulle give op til 70 minutter med musik.
Der findes en MIY-app til hørepropperne, hvor man kan tilpasse lyden til sine egne ører med Mosayc og selv justere balancen med en equalizer i app’en. Mosayc starter en 2 minutters test, som man lagrer resultatet af, hvorefter man bruger det som sin foretrukne lydprofil.
Free Byrd leveres med i alt otte par hørepropper, tre af dem er formbare skumpropper. Der medfølger også et USB-kabel til opladning af propperne og etuiet.
Prisen er angivet til 229 euro, altså ca. 1700 kroner.
Top 10 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion
Musik er vigtigt hele året, men specielt om sommeren er hovedtelefoner et must. Her er vores favoritter med støjreduktion.