TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Monitor III A.N.C.: Gennemtænkte hovedtelefoner fra Marshall

Vi har været til den eksklusive lancering af Marshalls hidtil mest avancerede hovedtelefoner, Monitor III A.N.C.

Skrevet af / 24/09/2024 - 16:03
Monitor III A.N.C.: Gennemtænkte hovedtelefoner fra Marshall

Marshall har ikke bare opgraderet deres flagskibshovedtelefon – de har redesignet den helt fra bunden. Tre intensive år er blevet brugt på at udvikle Monitor III A.N.C., hvor man har udfordret konventionelle løsninger for at skabe noget virkelig innovativt.

marshall_monitor-III-A.N.C._black_product_base_02_flat
(Foto: Marshall)

Ekstrem batteritid

En af de mest imponerende nyskabelser er batterilevetiden. Monitor III A.N.C. har en batterilevetid på hele 70 timer med aktiv støjreduktion slået til og utrolige 100 timer uden. For at opnå dette har Marshall-teamet brugt en unik løsning med to separate batterier – et i hver ørekop.

– Vi vidste fra starten, at vi ville have mere batterikapacitet, men uden at ændre det ydre design, forklarer Kenny Wong, designchef i Marshalls hovedtelefonafdeling. – Løsningen blev to mindre, kuppelformede batterier, der passer perfekt ind i ørekoppens runde form.

Læs også Rejsehovedtelefoner fra Marshall Marshalls bedste trådløse hovedtelefoner er blevet opgraderet til langdistanceflyvninger.

Den innovative tilgang har ikke kun givet bedre batterilevetid, men også forbedret hovedtelefonernes vægtbalance. – Med to batterier og to kredsløbskort kunne vi holde de to sider mere symmetriske, hvilket er supervigtigt for den akustiske ydeevne, forklarer Kenny.

marshall_monitor-III-ANC_launch
Lanceringen af Marshall Monitor III A.N.C. i Marshalls hovedkvarter uden for London. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Rumlig lyd

En M-knap, der kan tilpasses, giver hurtig adgang til EQ-indstillinger, Spotify og stemmeassistent, hvilket skulle øge brugervenligheden. Desuden er der nu to nye lydfunktioner: Soundstage og Adaptive Loudness.

Annonce

Soundstage er Marshalls svar på rumlig lyd (spatial audio) og er designet til at fungere med standard stereosignaler.

Læs også Kraftig lyd fra en lille højttaler Marshall-højttaleren forsvarer sin pris med overbevisende bas og tilstrækkeligt lydtryk.

– Vi ønskede at skabe noget, der forbedrer lytteoplevelsen uden at være låst til specifikke streamingtjenester eller enheder, forklarer lyd- og akustikingeniør Nicholas Pignier. – I app’en kan brugeren aktivere, deaktivere og justere mængden af Soundstage-funktionen.

Adaptive Loudness justerer på den anden side lydbilledet baseret på lyttevolumen og baggrundsstøj.

– Hovedtelefonerne måler løbende baggrundsstøjen og justerer lyden i overensstemmelse hermed, siger Nicholas. – Så når du f.eks. sidder i metroen, får du mere kraft i bassen og mellemtonen for at kompensere for støjen omkring dig.

marshall_monitor-III-ANC_black_billie_lifestyle_08-art-treatment_A_ billy joe armstrong
Billie Joe Armstrong fra Green Day er Marshalls ambassadør for Monitor III A.N.C. (Foto: Marshall)

Aktiv støjreduktion

Marshall har også gjort en stor indsats for at forbedre den aktive støjreduktion (ANC). Nicholas forklarer, at de har redesignet akustikken i kopperne helt fra bunden med ANC i tankerne.

– Vi har nu en meget bedre reduktion af højfrekvent støj end den forrige generation, og vi annullerer støj over et bredere frekvensbånd, forklarer han.

Læs også På fabriksbesøg hos Marshall Vi har besøgt ikoniske Marshalls fabrik uden for London. Hvor de stadig håndbygger deres guitarforstærkere og desuden investerer i fremtidens musikproduktion.

Komfort

Komfort har også været et fokusområde. Kenny afslører, at teamet brugte utallige timer på at perfektionere ørepuderne.

– Vi endte med en dobbelt-skumsløsning med 40 procent superlet skum, der “kollapser” næsten øjeblikkeligt mod huden, forklarer han. – Det giver en bedre forsegling omkring øret, især omkring briller og øreringe.

 

(Foto: Marshall)

Bæredygtighed

Med Monitor III A.N.C. hævder Marshall også at have tænkt på bæredygtighed ved at gøre produktet let at reparere og genbruge.

– Vi er gået fra 93 loddepunkter i den sidste del af produktionen på den forrige model til kun fem på denne,« siger han stolt. – Og vi har reduceret antallet af kredsløbskort fra elleve til kun to.

Auracast

Monitor III A.N.C. er også fremtidssikret med understøttelse af Bluetooth LE Audio og Auracast. Selv om kun få afspilningsenheder understøtter dette endnu, lover det bedre lydkvalitet og nye muligheder for at dele musik i fremtiden.

marshall_monitor-III-ANC_black_product_hand_black
(Foto: Marshall)

Marshall Monitor III A.N.C. – Pris og tilgængelighed

Med en pris på 2.799 kroner er hovedtelefonerne placeret i midten af premium-segmentet. Men i betragtning af, hvor gennemtænkt hele designet virker, ser det ud til at være en værdig udfordrer til Sony, Bose, JBL og andre etablerede spillere.

Monitor III A.N.C. er tilgængelig nu. Vi har allerede modtaget et par til test og glæder os til at lære dem bedre at kende.

Mere info: marshall.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Retro - men topmoderne DAC fra FiiO

Her kan du hænge dine hovedtelefoner

Her er Genelecs første hovedtelefoner

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro bliver høreapparat

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

DJ-hovedtelefoner uden spor af snor

Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO

De mest avancerede hørepropper

Scroll to Top