TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nye AirPods med ANC og høreapparatfunktion

Apple lancerede deres nye AirPods-modeller i aftes, som indeholdt nogen fine overraskelser – men også nogen skuffende.

Skrevet af / 10/09/2024 - 11:16
Nye AirPods med ANC og høreapparatfunktion

Grundmodellen af AirPods hedder nu AirPods 4, og noget nyt er, at de nu findes i to varianter – med og uden aktiv støjreduktion (ANC). Dette er første gang, Apple tilbyder ANC i sin almindelige AirPods-model – noget som vi ved, mange har længtes efter.

Apple-AirPods-Active-Noise-Cancellation-video-240909_571x321.jpg.large-enhanced-scaled Apple-AirPods-4-with-case-240909_big.jpg.large_2x-enhanced-scaled
<
>
AirPods 4 kan købes med eller uden ANC. Foto: Apple

AirPods Pro 2 bliver også høreapparat

Den mest spændende nyhed er dog omkring den nye AirPods Pro 2. Den har nemlig fået en ny høreapparatfunktion, som lanceres i en opdatering til efteråret. Funktionen er designet til personer med mildt til moderat høretab, og kan nok give mange en lettere hverdag. Vi forestiller os, at flere, som egentlig burde bruge høreapparat, men som synes tærsklen er for høj til at anskaffe sig et, vil tage denne funktion i brug.

Apple-AirPods-Hearing-Aid-240909_inline.jpg.large_2x-enhanced
AirPods Pro 2 får høreapparatfunktion. Foto: Apple

Funktionen bruger en personlig høreprofil baseret på en indbygget høretest, og kan tilpasse lyden i realtid for konstant at tilpasse sig brugerens omgivelser.

Annonce

Mens mange vil glæde sig over de nye funktioner, synes vi nu, at grundmodellen af AirPods 4 uden ANC fremstår som relativt dyr, sammenlignet med den nye ANC-variant. Vi vil tro, at de fleste vil vælge versionen med støjreduktion, da den ganske enkelt giver bedre funktionalitet for pengene.

 

Apple-AirPods-Max-color-lineup-240909_big.jpg.large_2x-enhanced
Hovedtelefonerne AirPods Max får bare en lillebitte opgradering, i form af et USB-C-stik. Foto: Apple

Lille opgradering af store Max

AirPods Max, Apples over-ear-hovedtelefoner, får også en opdatering, men den er så minimal, at den knap nok er værd at nævne. Den eneste ændring er, at den får USB-C-stik i stedet for Lightning, og med det er der næsten ikke længere et eneste Apple-produkt, der bruger Lightning (bortset fra Magic Keyboard og Trackpad samt ældre telefonmodeller, der stadig sælges som billigere produkter). Vi havde håbet på nogle større forbedringer, som kunne retfærdiggøre en opgradering for nuværende ejere.

blank
Foto: Apple

Hvad med åbne øretelefoner?

Vi kommer til at tænke på det nye marked for åbne øretelefoner – eller som vi kalder dem, “hørepropper uden propper” – altså høretelefoner, der ligger udenpå ørerne i stedet for propper, der sidder inde i øret. De kan være et alternativ for dem, som aldrig kan få ørepropper til at passe ordentligt, eller som ikke er interesseret i et sæt propper, der lukker helt af.

En kilde, som vi anser for troværdig, har hvisket os i øret, at Apple også er på vej med sådan et sæt, og at det var forventet ved septemberlanceringen. Det skete dog ikke, men vi tror stadig på, at de kan være på vej.

Det virker sandsynligt, at Apple i fremtiden kan lancere et sæt øretelefoner eller hørepropper til træning, og disse kunne meget vel være af den åbne type. Det vil tiden vise.

Mere information: apple.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Genelecs første hovedtelefoner

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro bliver høreapparat

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

DJ-hovedtelefoner uden spor af snor

Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO

De mest avancerede hørepropper

Bowers & Wilkins vil i din lomme

Googles nye hørepropper er smartere og mere støjsvage

Scroll to Top