Til at begynde med virkede det som en vittighed. Flere internationale medier, herunder BBC News, kunne således i går med et glimt i øjet fortælle, at de amerikanske toldmyndigheder åbenbart havde taget fejl af et større parti OnePlus Buds trådløse hørepropper og så billige, kinesiske piratkopier af Apples AirPod Pro hørepropper.
“Dette er ikke et æble”, skrev Customs and Border Protection på Twitter, hvortil OnePlus’ officielle Twitter-profil svarede: “Hey, giv os dem tilbage.”
THAT’S NOT AN 🍎 —
CBP officers at JFK Airport recently seized 2,000 counterfeit Apple AirPods from Hong Kong, valued at $398K had they been genuine.
Details via @CBPNewYorkCity: https://t.co/XMgjkfT56i pic.twitter.com/Ofn9REJ9ZB
— CBP (@CBP) September 14, 2020
For de 2.000 “falske” AirPods var som nævnt i virkeligheden OnePlus Buds, som var på vej fra Hong Kong til butikkerne i den amerikanske delstat Nevada.
Og så troede de fleste måske, at der ikke var mere kød på den historie.
Men sådan skulle det ikke være. For da det amerikanske tech-medie Android Authority bad United States Customs and Border Protection om en kommentar vedrørende den lidt pinlige fejl, fik de følgende svar:
Efter at have undersøgt den pågældende forsendelse besluttede en CBP Import Specialist, at de pågældende hovedtelefoner syntes at krænke Apples konfigurationsvaremærke. Apple har konfigurationsvaremærker på deres hovedtelefoner og har registreret disse varemærker med CBP. Baseret på denne beslutning har CBP-officerer i JFK lufthavnen beslaglagt forsendelsen under 19 USC 1526 (e). CBP’s beslaglæggelse af de pågældende hørepropper er ikke relateret til billederne eller sproget på kassen. En virksomhed behøver ikke at sætte et “Apple”-ordmærke eller -design på deres produkter for at krænke disse varemærker. Importøren vil have mange muligheder gennem bedømmelsesprocessen til at fremlægge bevis for, at deres produkt ikke overtræder de relevante registrerede varemærker.
Det betyder konkret, at toldmyndighederne beholder de 2.000 sæt hørepropper, og at OnePlus nu har 30 dage til at gøre indsigelse mod beslutningen, skriver Wired.
Den endelige beslutning om hvorvidt OnePlus Buds krænker Apples rettigheder, vil derefter blive taget af en amerikansk domstol.
Problemet for OnePlus? Hvis domstolen dømmer til fordel for toldmyndighedernes fortolkning, kan OnePlus ikke længere sælge deres hørepropper på det amerikanske marked!