TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Personlig 3D-lyd kommer snart til PlayStation 5

Beta-brugere af PlayStation 5 kan nu få personlig 3D-lyd via hovedtelefonerne. Funktionen skal løfte lydoplevelser i PS5 til nye højder.

Skrevet af / 07/08/2024 - 09:58
Personlig 3D-lyd kommer snart til PlayStation 5

Den nye funktion, som har været tilgængelig for beta-testere i en uge, giver brugerne mulighed for at skabe en skræddersyet 3D-lydprofil baseret på deres egen hørelse. Ved hjælp af en række lydtests gennem et par hovedtelefoner analyserer PS5, hvordan du opfatter lyd fra forskellige retninger. Resultatet er en personlig HRTF-profil (Head-Related Transfer Function), som giver en mere præcis og realistisk placering af lyde i spilverdenen.

PlayStation 5 products
PlayStation 5 Disc Edition og PlayStation 5 Digital Edition. Foto: Sony

“Din personlige 3D-lydprofil kan hjælpe dig med at opfatte placeringen af figurer og objekter i en spilverden tydeligere end før, hvilket gør oplevelsen mere indlevende”, skriver Sony i et blogindlæg.

Funktionen fungerer med alle hovedtelefoner og hørepropper, der er tilsluttet PS5, den er ikke begrænset til Sony. Det er værd at bemærke, at funktionen kun gælder hovedtelefoner og ikke højttalere. Til det formål er du henvist til et Dolby Atmos-surroundanlæg eller en soundbar med separate baghøjttalere.

Annonce

Mærkbart bedre

Beta-testere har indtil videre rapporteret om mærkbart bedre lydplacering og dybde i spil, der understøtter 3D-lyd. Især i førstepersons skydespil og horror-titler siges effekten at være imponerende.

Læs også Den næste ”Slim" evolution af PlayStation 5 er klar Den nye, mindre PlayStation 5 er klar til at overtage efter den første, gigantiske PS5. Det nye ydre er heldigvis ikke i fare for at spolere vinderopskriften.

Det er stadig uvist, hvornår funktionen vil blive tilgængelig for alle PS5-ejere. Sony har ikke annonceret en officiel lanceringsdato, men baseret på tidligere beta-testcyklusser kan vi forvente en fuld udrulning inden for de næste par måneder.

PlayStation 5 spatial audio testing
3D Spatial Audio er udviklet ved hjælp af en heftig lyd-rig, her afbildet med PS Blogs Sid Shuman. Foto: PS Blog

Flere funktioner på vej til PS5

Personlig 3D-lyd er blot en af flere nye funktioner, der testes i den igangværende PS5-beta. Andre opdateringer er forbedret remote play-funktionalitet og adaptiv opladning af controllere på nyere PS5-modeller.

Mere info: PS Blog

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

DJ-hovedtelefoner uden spor af snor

Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO

De mest avancerede hørepropper

Bowers & Wilkins vil i din lomme

Googles nye hørepropper er smartere og mere støjsvage

Billige hørepropper vi ser frem til

PS5 får 3D-lyd til hovedtelefoner

Nyd musikken uden at lukke omgivelserne ude

FiiO lover fantastisk oplevelse med dyre hørepropper

Scroll to Top