Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Shanling HW600: Satser højt med nye high-end “kopper”

Shanling HW600 er åbne, planarmagnetiske hovedtelefoner, der sigter mod det varme high-end marked.

Af / 20/10/2024 - 09:05
Shanling HW600: Satser højt med nye high-end “kopper”

Kinesiske Shanling er på vej ind i high-end-hovedtelefonsegmentet med deres nye HW600. Det er deres første hovedtelefoner i fuld størrelse, og det er et nyt segment for virksomheden, som tidligere har fokuseret på bærbare musikafspillere, hørepropper og forstærkere. Med HW600 sigter Shanling direkte mod toppen med et femcifret prisskilt.

(Foto: Shanling)

Planarmagnetiske drivere

I centrum af HW600 er en proprietær 110 x 86 mm planarmagnetisk driver. Den store membran er lavet af et ultratyndt polymermateriale, der kun måler 8 mikrometer, hvilket ifølge Shanling giver både høj følsomhed og lav forvrængning. Driveren bruger en dobbeltsidet magnetkonstruktion med 14 neodymmagneter, som skulle give en kraftig magnetisk fluxtæthed på 1,8 tesla.

Shanling hævder at have optimeret luftstrømmen gennem to separate akustiske kamre for at skabe et rummeligt, men alligevel intimt lydbillede.

Shanling HW600
(Foto: Shanling)

Teknisk

Virksomheden oplyser, at HW600 leverer en frekvensrespons på 12-40.000 Hz med en følsomhed på 104 dB og en impedans på 30 ohm. Det betyder, at hovedtelefonerne burde være relativt nemme at drive for de fleste forstærkere.

Designmæssigt byder HW600 på en blanding af moderne og klassiske elementer. Ørekopperne er CNC-fræset af luft- og rumfartscertificeret aluminium i 7000-serien med et særligt mønster inspireret af traditionelle kinesiske bambussamlinger. Det åbne design er beregnet til at bidrage til et mere luftigt og detaljeret lydbillede.

Annonce
Shanling HW600
(Foto: Shanling)

Komfort

For at sikre en høj grad af komfort er hovedbøjlen og ørepuderne lavet af hukommelsesskum med høj densitet, der er dækket af ægte lammeskind. Ørekopperne kan justeres på to akser i tre dimensioner for optimal tilpasning. Vægten på hele 480 gram uden kabel vil kunne mærkes, men hvis kopperne trykker de rigtige steder, burde det ikke give anledning til ubehag.

HW600 har et aftageligt 1,5 meter langt kabel i 4-leder enkeltkrystal kobber. Kablet har 3,5 mm-stik til selve hovedtelefonerne og afsluttes med et 4,4 mm balanceret stik i den ende, der går ind i afspilleren. Adaptere til 6,3 mm og standard 3,5 mm-stik medfølger også.

Shanling HW600
(Illustration: Shanling)

Shanling HW600: Pris og tilgængelighed

Med en pris på 1.500 euro er HW600 i samme liga som anerkendte high-end modeller som Focal Clear Mg, HiFiMAN Arya og Sennheiser HD 800S. Det vil vise sig, om Shanling kan udfordre de etablerede mærker på lyd- og byggekvalitet.

Mere info: shanling.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Focal Lensys Pro: Præcisionsværktøj til lydkunstneren

Klipses fast på øret

Sikre JBL-hovedtelefoner til børn

Sonys flagskibs-hovedtelefoner i ny udgave

Her er Audezes vildeste elektrostater

Sony udvider LinkBuds-serien: Hørepropper til en travel hverdag

Denne leverer bedre Bluetooth-lyd fra din iPhone

Her er Marshalls nye flagskib inden for hovedtelefoner

Retro - men topmoderne DAC fra FiiO

Her kan du hænge dine hovedtelefoner

Her er Genelecs første hovedtelefoner

Billige trådløse hovedtelefoner til børn