TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony MDR-M1: Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

Sony hævder førsteklasses byggekvalitet med de lukkede prof-hørebøffer MDR-M1.

Skrevet af / 11/09/2024 - 11:31
Sony MDR-M1: Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

Sony MDR-M1 bygger videre på succesen med de åbne hovedtelefoner MDR-MV1, som gjorde det rigtig godt i en gruppetest tidligere i sommers. Nu er den lukkede udgave klar, og det forventes at MDR-M1 byder på samme neutrale og detaljerede lydkvalitet, men altså i en lukket løsning, som egner sig bedre til musikere i lydstudier, samt lytning i støjende omgivelser. Åbne hovedtelefoner er mere beregnet til teknikeren i kontrolrummet, hvor der ikke er mikrofoner som kan opfange lyd fra hovedtelefonerne.

SONY MDR-M1 closes headphones lukkede hodetelefoner
Sony MDR-M1. Foto: Sony

Hovedtelefonerne er udviklet i nært samarbejde med professionelle lydteknikere, for at sikre at lydkvaliteten holder en standard som er god nok til lydstudiebrug. De har en specialudviklet 40 mm enhed, som skal give et imponerende frekvensomfang fra 5 Hz til 80 kHz. Den akustiske konstruktionen skal desuden sørge for en præcis basgengivelse og minimalt med forvrængning.

Studieudstyr formidler musik

Vores erfaring er, at lydudstyr som fungerer for studieteknikere, også har kvaliteter som er meget velegnet til hi-fi-brug. Hvad enten du skaber musik eller lytter til musik, handler det om at komme så tæt på den rene lyd som mulig, uden forvrængning og maskeringer i lydbilledet. Det bliver en anden måde at lytte på, og studie-hovedtelefoner skal ofte bruge en ekstern forstærker for få dynamikken og energien i musikken frem. Men det er ofte dét værd.

Annonce
blank
Foto: Sony

Komfort

Sony har også tænkt på at MDR-M1 skal være komfortable, med tykke, lufttætte ørepuder og en let konstruktion, designet til at give god pasform over lange lyttesessioner. To udskiftelige kabler medfølger: et langt til stationær brug, og et kortere til bærbar brug.

Læs også Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed Professionelle vil ikke have hovedtelefoner, der "krydrer" lyden, men kun arbejde med den, når den er så ærlig som muligt. MDR-MV1 leverer varen og har også noget at byde på for almindelige musikelskere.

Vi har allerede modtaget et testeksemplar af MDR-M1 her på redaktionen, og glæder os med spænding til at se hvordan de står mål med de beslægtede åbne MDR-MV1. Hvis de formår at levere tilsvarende lydkvalitet i et lukket design, snakker vi virkelig seriøs kvalitet for pengene.

SONY MDR-M1 closes headphones lukkede hodetelefoner
Hovedbøjlen har markører, så du hele tiden kan se hvordan den er indstillet. Foto: Sony

Sony MDR-M1: Pris og tilgængelighed

MDR-M1 rammer markedet i september, til en vejledende pris på dejligt rimelige 1.899 kroner.

Mer info: sony.no

SONY-MDR-M1-lifestyle-scaled SONY-MDR-M1-lifestyle-8-scaled SONY-MDR-M1-lifestyle-7-scaled SONY-MDR-M1-lifestyle-6-scaled SONY-MDR-M1-lifestyle-3-scaled SONY-MDR-M1-lifestyle-2-scaled SONY_0510 SONY_0510 SONY_0510 SONY_0510
<
>
Foto: Sony
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Genelecs første hovedtelefoner

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro bliver høreapparat

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

DJ-hovedtelefoner uden spor af snor

Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO

De mest avancerede hørepropper

Bowers & Wilkins vil i din lomme

Googles nye hørepropper er smartere og mere støjsvage

Scroll to Top