TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Trådløse DJ-hovedtelefoner: OneOdio Studio Max 1

Hils på de første trådløse DJ-hovedtelefoner, vi kender til. Men kan OneOdio Studio Max 1 levere det, DJ's har behov for, men som måske ikke er helt inden for lovens rammer?

Skrevet af / 03/09/2024 - 12:42
Trådløse DJ-hovedtelefoner: OneOdio Studio Max 1

Under IFA-messen vil OneOdio afsløre sine hidtil bedste DJ-hovedtelefoner, de trådløse Studio Max 1. Efter to års udvikling loves vi ultralav latenstid og en kvalitet, der er både professionelle DJ’s og lydentusiaster værdig.

Ultralav latenstid og Hi-Res lyd

OneOdio hævder, at deres Ultra-Low Latency 2.0-teknologi over LC3+ lydcodec opnår en lydforsinkelse på imponerende 20 ms. Dette er nødvendigt for DJ’s, som er afhængige af lyd i realtid. OneOdio bryster sig med dobbelt Hi-Res-lydcertificering, hvilket betyder, at de går højt nok op i frekvens til at understøtte højopløst lyd via kablet, men også via Bluetooth. Det skyldes, at hovedtelefonerne understøtter LDAC-codec’et, som på papiret understøtter op til 24-bit / 96 kHz opløsning. I praksis sker det med tab af lydkvalitet og ikke såkaldt bit-perfect. At kalde LDAC for høj opløsning er derfor kontroversielt, men markedsførerne ser det tydeligvis ikke på den måde.

Læs også Skarpt skyts i premiumklassen Premium-klassen er for dig, der vil have den allerbedste lyd fra dine hørepropper. Vi har nærlyttet ni af de bedste.

Ekstrem batteritid

Batteritiden er måske den længste, vi har hørt om: 120 timer er den angivne varighed for hovedtelefonerne, hvilket betyder, at de kan holde til selv det mest langstrakte maraton-DJ-sæt.

Annonce

Har du alligevel behov for at være på den sikre side, kan du tilslutte det medfølgende kabel og køre hovedtelefonerne passivt.

Hvad med det maksimale lydtryk?

En ting, vi studser over, og som ikke nævnes i pressemeddelelsen, er dette med det maksimale lydtryk. Som et DJ-fokuseret produkt kan det hurtigt blive et problem, hvis OneOdio Studio Max 1 overholder EU-kravene om et maksimalt lydniveau på 85 dBA for forbrugerhovedtelefoner.

DJ’s har ofte behov for højere volumen for at kunne konkurrere med klubbernes dunkende lydanlæg og et larmende publikum. Uden aktiv støjreduktion (som alligevel ville være ubrugelig i en støjende klub) skal DJ’s kunne presse deres hovedtelefoner ud over grænserne for, hvad der anses for at være et sikkert lytteniveau. Hvis man ikke kan det med Studio Max 1 i trådløs tilstand, bliver hele konceptet med trådløse DJ-hovedtelefoner straks irrelevant. Igen, det er altid muligt at tilslutte kablet, men hele pointen her må være, at vi endelig har et DJ-produkt, der kan bruges trådløst. Lige netop det er vi spændte på at se OneOdios løsning på.

OneOdio Studio Max 1: Pris og tilgængelighed

Vi kender endnu ikke prisen på Studio Max 1, men OneOdio har aldrig produceret meget dyre produkter, så det vil overraske os, hvis man skal sprænge banken for at få råd til dem. Det skulle undre os meget, hvis de ender på over 200 euro. Produktet afsløres på IFA-messen i Berlin den 6. september.

Læs pressemeddelelsen her.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billige trådløse hovedtelefoner til børn

Professionelle hovedtelefoner til en rar pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro bliver høreapparat

Beyerdynamic udfordrer Sony og Bose

Lover episk højopløst lyd

Disse hovedtelefoner er ikke som nogen andre

DJ-hovedtelefoner uden spor af snor

Valnød og træ: Billige hovedtelefoner fra FiiO

De mest avancerede hørepropper

Bowers & Wilkins vil i din lomme

Googles nye hørepropper er smartere og mere støjsvage

Billige hørepropper vi ser frem til

Scroll to Top