Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

HTC One får en tur med cykelpumpen

HTC springer nu også på phablet-vognen med lanceringen af HTC One max.

Skrevet af / 14/10/2013 - 13:52
HTC One får en tur med cykelpumpen

HTC One max følger i fodsporene på Samsung Galaxy Note 3 og Sony Xperia Z Ultra og er en smartphone til dig, der gerne vil have en virkelig, virkelig stor mobil.

Skærmen på 5,9″ giver samme Full HD-opløsning som den oprindelige HTC One, og max-udgaven har også både processoren – en quad-core 1,7 GHz Snapdragon 600 – og designet til fælles med HTC’s anmelderroste og prisbelønnede Android-konge.

Det ser altså mest af alt ud som om, HTC har givet deres flagskibsprodukt en tur med cykelpumpen for at please de forbrugere, der måtte ønske sig en phablet-version af HTC One, men HTC One max byder faktisk på et par vigtige ændringer i forhold til HTC One, hvoraf de vigtigste er fingeraftryklæser på telefonens bagside, mulighed for at udvide hukommelsen via microSD-kort og sidst, men ikke mindst en opdatering af telefonens software.

Fingeraftrykslæseren sidder på telefonens bagside lige under kameraet, og i modsætning til Apples netop lancerede TouchID kan HTC’s fingeraftrykslæser tildeles forskellige funktioner. Man kan bruge den til at åbne telefonen, men den kan også for eksempel indstilles til at åbne en bestemt app. Der kan registreres op til tre fingre, der hver især kan tildeles deres egen funktion.

Ifølge HTC er fingeraftrykslæseren blandt andet blevet indbygget for at gøre betjening med én hånd nemmere.

HTCOneMax_2

I modsætning til HTC One, der kunne fås i en udgave med 32 GB indbygget lagerplads, kommer HTC One max udelukkende i en model med 16 GB lager. Til gengæld er der nu blevet plads til microSD-kort på op til 64 GB, hvilket sammen med den indbyggede lagerplads giver i alt 80 GB at boltre sig på. Det skulle være nok til de fleste, og hvis ikke tilbyder HTC 50 GB gratis plads på Google Drive.

HTC One max kommer også med en ny version af HTC Sense, der er HTC’s eget navn for telefonens brugerflade samt diverse, HTC-specifikke funktioner i telefonen. Helt konkret indebærer det, at eksempelvis den såkaldte BlinkFeed er blevet opdateret. BlinkFeed er en nyhedsstrøm på startskærmen, som brugeren selv kan indrette. Men hidtil har man kun kunnet vælge nyhedskilder fra ét bestemt land. Med den nye Sense-version kommer man til at kunne vælge indholdskilder fra flere forskellige lande, ligesom der også er kommet nye indholdsudbydere til. Herunder sociale medier som Google+ og Instagram samt nye, lokale nyhedsmedier såsom Lyd & Billede… Der introduceres også muligheden for at hente op til 120 artikler, der senere kan læses offline.

Telefonens meget roste kamera får også et par nye funktioner med på vejen. En ny feature ved navn Dual Capture gør det muligt at få sig selv med på de billeder, man tager, ved at bruge både for- og bagkameraet på een gang. En funktion HTC vist har ladet sig inspirere til af Samsung Galaxy S4.

Muligheden for at lave minifilm – de såkaldte Video Highlights – af billedserier bliver også forbedret, så man nu selv i større grad kan vælge tema, musik og hvilke billeder, der skal indgå i filmen. Den færdige video bliver så som før skabt af telefonens software. Det bliver også nemmere at dele kameraets indhold med sociale medier som Facebook.

Samtidig med HTC One max introducerer HTC også BoomBass, en subwoofer til telefonen, der kan give lyden fra de eksterne BoomSound-højttalere mere tyngde.
Samtidig med HTC One max introducerer HTC også BoomBass, en subwoofer til telefonen, der kan give lyden fra de eksterne BoomSound-højttalere mere tyngde.

Den nye Sense version 5.5 vil også blive rullet ud til HTC One og HTC One mini, så husk at kigge efter opdateringer på din telefon, hvis du ejer en af disse allerede.

Pris og tilgængelighed:
HTC One max kommer i butikkerne til november til en vejledende udsalgspris på 5.299 kroner.

Specifikationer:

  • Operativsystem: Android 4.3 Jelly Bean med Sense 5.5
  • Skærm: 5,9″ 1080 x 1920
  • Processor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad-core
  • Hukommelse: 2 GB ram / 16 GB (+microSD op til 64 GB)
  • Kamera: 4 MP (Ultrapixel) + 2,1 MP
  • Trådløst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n
  • Størrelse: 164,5 x 82,5 x 10,29 mm
  • Vægt: 217 g
  • Batteri: 3300 mAh
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top