Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Huawei går i kødet på Apple og Google

Med den nye tablet, MediaPad X1, går den kinesiske elektronikgigant direkte efter Apples iPad mini og Google Nexus 7.

Skrevet af / 23/02/2014 - 20:12
Huawei går i kødet på Apple og Google

Den kinesiske topchef for Huaweis forbrugerelektronikforretning, Richard Yu, lagde ikke fingrene imellem, da han ved et stort anlagt pressearrangement på Mobile World Congress i Barcelona lancerede firmaets nye tablet-flagskibsprodukt Huawei MediaPad X1. Punkt for punkt blev MediaPad X1 sammenlignet med iPad mini og Google Nexus 7. Og konklusionen var (måske ikke så overraskende) klar: På alle punkter er Huawei MediaPad X1 et bedre produkt end konkurrenterne, men til en bedre pris!

Kinesiske Huawei har oplevet kraftig vækst i Europa i 2013, og på årets mobilmesse fylder de mere end nogensinde.
Kinesiske Huawei har oplevet kraftig vækst i Europa i 2013, og på årets mobilmesse fylder de mere end nogensinde.

Hvor iPad mini er 7,5 mm tynd, så måler MediaPad X1 kun 7,18 mm. Hvor kanten rundt om skærmen på iPad mini er hele 6,4 mm, så måler den på Huawei MediaPad X1 kun 2,99 mm. Og hvor iPad mini vejer 341 gram og Nexus 299 gram, så er MediaPad X1 med sine 239 gram nærmest så let som en fjer!

Richard Yu, topchef for Huaweis forbrugerelektronik-division, var ikke bleg for at sammenligne den nye MediaPad X1 tablet direkte med konkurrenterne iPad mini og Nexus 7 fra Apple og Google.
Richard Yu, topchef for Huaweis forbrugerelektronik-division, var ikke bleg for at sammenligne den nye MediaPad X1 tablet direkte med konkurrenterne iPad mini og Nexus 7 fra Apple og Google.

Og Richard Yu kunne blive ved. MediaPad X1 er ikke blot bedre end konkurrenterne, hvad angår mål og vægt. Nej, Huaweis nye topmodel kommer med 13 MP kamera og 5 MP frontkamera, hvor både iPad mini og Nexus 7 må nøjes med 5 MP i det primære kamera. Også skærmopløsningen fik rosende ord med på vejen, selvom den 7” store skærm med en opløsning på 1920 x 1200 pixel og en pixeltæthed på 323 ppi lige præcis på dette punkt ikke blev sammenlignet med iPad mini, der i retina-udgaven kommer med en opløsning på 2048 x 1536 pixel på den 7,9” store og med 326 ppi derfor slår MediaPad X1 med et mulehår, hvad angår pixeltæthed.

Med en skærm på 7,9" virker iPad mini på papiret ikke meget større end Huawei MediaPad X1, men når de to tablets lægges side om side, bliver forskellen meget tydeligt.
Med en skærm på 7,9″ virker iPad mini på papiret ikke meget større end Huawei MediaPad X1, men når de to tablets lægges side om side, bliver forskellen meget tydeligt.
Ligesom iPad mini er Huawei  MediaPad X1 til dels fremstillet i aluminium. Men selvom Huawei-produktet også befinder sig i premiumklassen er prisforskellen til at tage og føle på. Cirka 3.000 kroner vil MediaPad X1 med 4G/LTE og 16 GB lager komme til at koste. Den tilsvarende iPad mini koster cirka 4.000 kroner.
Ligesom iPad mini er Huawei MediaPad X1 til dels fremstillet i aluminium. Men selvom Huawei-produktet også befinder sig i premiumklassen er prisforskellen til at tage og føle på. Cirka 3.000 kroner vil MediaPad X1 med 4G/LTE og 16 GB lager komme til at koste. Den tilsvarende iPad mini koster cirka 4.000 kroner.

MediaPad X1 kommer herudover med 4G/LTE, 1,6 GHz quad-core processor, Android 4.2 Nelly Bean samt et særdeles holdbart batteri på hele 5000 mAh, der sågar kan bruges til at oplade andre enheder. Og så kan den bruges som mobiltelefon med fuld telefon-funktionalitet, hvilket ikke er helt så tosset, som det lyder. MediaPad X1 kan fint holdes med én hånd, og der er ikke langt rent størrelsesmæssigt mellem MediaPad X1 og så de største phablets på markedet.

Meget fylder MediaPad X1 ikke i et par barkede mandehænder.
Meget fylder MediaPad X1 ikke i et par barkede mandehænder.

Huawei lancerer også kombineret smartband og headset
Men hvis man synes, det bliver lidt for klodset eller tåbeligt, så kan man også vælge at investere i det nye TalkBand B1, som Huawei lancerede samtidig med MediaPad X1. Der er tale om et smartband af samme type, som vi så en del af i forbindelse med CES 2014 i Las Vegas, men TalkBand B1 adskiller sig fra resten ved også at have et lille Bluetooth headset indbygget, der kan tages ud af båndet og flyttes til øret, når der er behov for det.

TalkBand B1 er det første smarte armbånd fra Huawei.
TalkBand B1 er det første smarte armbånd fra Huawei.

TalkBand B1 tracker trådløst aktiviteter, tid og progression. Eksempelvis, hvor mange skridt brugeren har taget, hvor mange kilometer der er tilbagelagt og hvor mange kalorier, der er forbrændt. Den kan også overvåge søvnforløb og har smartalarm samt funktioner, der hjælper til at sikre den bedste mulige søvn.

Det smarte armbånd er lavet af allergivenlige og svedafvisende materialer, der modvirker UV-stråling. I alt vejer TalkBand B1 blot 26 gram, men heraf udgør ørestykkets vægt 9,4 gram.

Det lille Bluetooth headset vejer blot 9,4 gram og sidder indbygget i armbåndet, men kan tages ud og sættes på øret.
Det lille Bluetooth headset vejer blot 9,4 gram og sidder indbygget i armbåndet, men kan tages ud og sættes på øret.

På nuværende tidspunkt kan TalkBand B1 kun bruges sammen med MediaPad X1, men softwaren vil senere blive opdateret, så alle Android-telefoner samt iPhone understøttes.

Både MediaPad X1 og TalkBand B1 skal komme på markedet i Skandinavien i løbet af foråret, siger David Stone fra Huawei i Norge, men nøjagtige priser og datoer kendes endnu ikke. Dog ved vi, at den vejledende , europæiske pris på Huawei MediaPad X1 er EUR 399, mens TalkBand B1 skal koste EUR 99.

Fakta om Huawei MediaPad X1:
OS: Android 4.2 Jelly Bean
Skærm: 7″ 1920 x 1200 IPS
Processor: 1,6 GHz Kirin910 Cortex-A9 quadcore
Hukommelse: 2 GB RAM / 16 GB + microSD (op til 32 GB)
Kamera: 13 MP Sony Exmor R f/2.2 + 5 MP f/2.4
Trådløst: 802.11 a/b/g/n, BT 4.0, 4G LTE (Cat4)
Størrelse: 183,5 x 103,9 x 7,18 mm
Vægt: 239 gram
Batteri: 5000 mAh

Fakta om Huawei TalkBand B1:
Skærm: 1,4” OLED
Størrelse: 228,5 x 19,3 x 14,6 mm
Vægt: 26 gram
Øvrigt: Bluetooth 4.1, NFC, G-sensor

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top