Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Hvad du skal vide om Facebook Home

Facebook tog det store skridt over på mobilen med Facebook Home. Men hvordan får du det, hvilke mobiler kan bruges og hvad er det i det hele taget?

Skrevet af / 05/04/2013 - 09:38
Hvad du skal vide om Facebook Home

Mark Zuckerberg kunne i går præsentere deres næste skridt over på mobiltelefoner, der vil tage dem videre fra blot at være et socialt netværk til at være den vigtigste app på din mobil.

Hvad er det?
Facebook Home er en brugerflade, som kan installeres på Android-mobiler, og som laver omdanner hele din mobils startskærm til en visuel Facebook-oplevelse. Med store billeder der fylder hele skærmen kan du se dit eget nyhedsfeed så snart du åbner telefonen. Fra billederne kan du så kommentere eller like de enkle billeder.

De 3 hovedelementer:

cover_edited-1

Coverstrøm
Så snart du tænder mobilen åbner din coverstrøm op, der viser billeder fra dit eksisterende nyhedsfeed. Her dukker der også notifikationer op, som kan være når du får en ny mail, får et opkald eller andet. Tryk på dem du vil kigge nærmere på, stryg dem væk du ikke gider tjekke.

Skærmbillede 2013-04-05 kl. 09.12.30

Chat Heads
Et af de helt store nye elementer er Chat Heads, der gør det muligt at chatte og skrive Facebook-beskeder når du har brug for det. Det kan være mens du er i gang med en anden app. Hop ind og ud af chat-samtaler selv når du ser en video, er på nettet eller spiller et spil. Som små runde ikoner med dine venners profilbilleder ligger de på skærmen, og fylder ikke meget, når du ikke skriver eller er aktiv i samtalen.

appstarter

Appstarter
Selv om Facebook Home fylder meget af din mobil, så er det stadig en Android-telefon du har – og du har stadig dine eksisterende apps. Dem kan du nu tilgå ved at åbne Appstarter op ved blot at holde fingeren på startskærmen.

Hvordan får du det?
Det skal blive tilgængeligt på Googles egen app-butik Google Play, som en almindelig app du henter. Den kan derefter installeres og laver derved din mobils visuelle udtryk om. Du vil også kunne trykke installer direkte fra apps som Facebook eller Facebook Messenger, hvis du har de nyeste på Android.

Hvornår kommer det?
Den 12. april skulle Facebook Home lande i Google Play, men noget tyder på i skrivende stund, at det i første omgang kun vil være for amerikanske brugere. Derefter vil Facebook rulle applikationen ud til flere lande, men hvornår det så præcist vil ramme Danmark er svært at sige.

Hvad koster det?
Det er gratis

Hvilke mobiler kan bruges?

htc_fb_0

I første omgang er det udvalgte Android-mobiler som kan hente og få glæde af app’en. Det er Samsung Galaxy S3, Galaxy Note 2, HTC One X og One X+. Senere vil mobiler som HTC One og Samsung Galaxy S4 også kunne bruges.

Hvad siger I til Facebook Home – er det noget I vil bruge?

Du kan læse mere på Facebooks egen side om Home her.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top