Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Hyperloop kan være virkelighed om 10 år

Kan fragte passagerer fra Los Angeles til San Fransisco på en god halv time.

Skrevet af / 23/12/2014 - 13:11
Hyperloop kan være virkelighed om 10 år

Hyperloop Transportation Technologies er i gang med at realisere den futuristiske ide fra Teslas Elon Musk. Selv om det var Musk, der tegnede det oprindelige koncept, kommer han ikke selv til at have noget at gøre med udviklingen, hverken på papiret eller i praksis. Han fremlagde nemlig papirerne som open source i august 2013, og opfordrede derefter andre til at gå videre med projektet.

Og nu er det altså i gang. Hyperloop Transportation Technologies har udgivet en 76 siders rapport via Dropbox (pdf-dokument) som i detaljer beskriver metoden og planerne. Heraf fremgår det, at projektet forventes realiseret indenfor ti år.

hyperloop2

Transportsystemet vil kunne fragte passagerer fra Los Angeles til San Francisco på bare 35 minuter, imens normale tog bruger 12 timer. Passagererne transporteres nemlig med en hastighed på op til 1.300 kilometer i timen! Planen er at forbinde alle de store byer i Amerika.

Projektet forventes at koste mellem syv og ni milliarder dollars, altså omkring 50-70 milliarder kroner. Folkefinansieringsprojektet JumpStart Fund hævder, at der allerede er begyndt at komme store donationer fra entusiaster og rige investorer. Dirk Ahlborn, som er formand i JumpStartFund, siger, at projektetarbejdet foregår helt åbenlyst, og at “gennemsigtighed vil være deres motto.”

Hyperloop_SanFransisco
Sådan kan synet af Golden Gate Bridge i San Fransisco tage sig ud, hvis Hyperloop bliver virkelighed.

Hovedmålet er at bygge Hyperloop, hvor det kan realiseres – uanset hvorhenne. Så hvis det viser sig, at USA ikke er klar til projektet, vil man se på mulighederne i andre lande.

Billetprisen fra for eksempel Los Angeles til San Fransisco forventes at blive så lav som 150-250 kroner, og allerhelst helt gratis, da indtægterne hovedsagelig skal genereres af reklamer under rejsen.

Tiden vil vise, om Hyperloop bliver en realitet.

Kilde: Gizmorati
Mere info: spacex.com/hyperloop

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top