Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

I dag begynder æblesæsonen

Hvad har Apple på tapetet? Vi rapporterer fra udviklerkonferencen i San Francisco.

Skrevet af / 08/06/2015 - 08:53
I dag begynder æblesæsonen

I aften kl. 19 (10:00 lokal tid) begynder dette års Worldwide Developers Conference. Og som sædvanlig lægges der ud med en to timers præsentation af, hvilke nyheder Apple arbejder på at få klar. Vi har som vanligt pakket kufferten, og er taget til San Francisco for at rapportere direkte om alt det, vi hører fra Apples topfolk. Her er nogle gæt på, hvad vi måske kommer til at se:

wwdc-moscone-
Moscone Center i San Francisco

Det mest oplagte er nye versioner af iOS og Mac OS X. Det er trods alt en udviklerkonference, og alle deltagerne er kommet for at høre mere om netop dette.

Vi forventer, at der præsenteres et iOS 9, hvor vægten i mindre grad at lagt på nye funktioner, men i stedet på at gøre styresystemet mere stabilt, hurtigere og mindre maskinkrævende.

Desuden regner man med en Mac OS X 10.11 med flere funktioner fra iOS og bedre integration. Samt mere stabil Wi-Fi og nye sikkerhedsfunktioner. Og alle er spændte på, hvad versionen kommer til at hedde.

eventlokal
Så vanvittig stort er mødelokalet!

Vi kan nok også forvente at se nye funktioner til Apple Watch. Der er for eksempel rygte om, at det skal blive muligt at installere apps direkte på smart-uret, frem for at det alene viser informationer fra apps, der kører på iPhone.

Og så er der den mystiske firkant i midten af ​​konferencens logo, der leder tanken hen på Apple TV. Der har været rygter om en større opgradering med bedre hardware, nye tv-tjenester og adgang til at installere apps. Det mest interessante rygte taler om, at enheden skal blive det digitale knudepunkt for Apples satsning på det intelligente hjem. Fremtiden for HomeKit er afgjort noget, som man forventer at høre mere om i præsentationen. Men den sidste uges tid har der også floreret dementier, som siger, at Apple ikke har nået at blive klar med dette til WWDC, men at det i stedet kommer efter sommer.

Det er også muligt, at Apple Pay vil blive udvidet til at dække flere lande, men det er næppe sandsynligt, at det kommer til at gælde Skandinavien i denne omgang.

mac-pro
I 2013 fik vi faktisk ny hardware at se på WWDC.

Endnu mindre sandsynligt er det, at Apple vil præsentere en ny Mac eller iPad. Selv om de viste nye Macbook i 2012 og Mac Pro i 2013, men det var undtagelser. Kunne Tim Cook have skjult den berømte iPad Pro i ærmet? Næppe.

Men hold øje med siden her, hvor vi vil offentliggøre de hårde kendsgerninger under præsentationen, samt fotos og kommentarer på vores Facebook-side. Senere på aftenen kommer der en analyse og sammenfatning af nyhederne.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top