Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

I dag er det X-dag. For Xbox One

Den længe ventede frigivelse af Xbox One i Danmark sker i dag. Konsollerne står op marcheret i butikkerne.

Skrevet af / 05/09/2014 - 17:17
I dag er det X-dag. For Xbox One

Vi har ventet på den længe. Over et år siden præsentationen i maj i fjor. Og trekvart år med misundelig utålmodighed siden amerikanerne i november som de første fik adgang til at læsse Microsofts nyeste inkanation af Xbox-konsollen i indkøbsvognene. Men fra og med i dag er Xbox One at finde i danske butikker overalt i landet.

xboxone_butik

Xbox One bliver lanceret sammen med en række populære spil i nye udgaver: Forza Motorsport 5, Dead Rising 3, Ryse: Son of Rome, Call of Duty: Ghosts og Battlefield 4 får følgeskab af yderligere eksklusivaftaler. Og Microsoft lover, at der vil komme masser af titler til julehandelen. Det skulle blandt andet gælde Sunset Overdrive, Forza Horizon 2 og Halo: The Master Chief Collection, inklusiv den længe ventede Halo 5: Guardians multiplayer beta.

Xbox One starter på en vejledende pris på 3.299 kroner. For det beløb får man konsollen med 500 GB harddisk, Blu-ray-afspiller, indbygget Wi-Fi, en trådløs Xbox One-controller og en 14-dages prøveversion af Xbox Live Gold til nye medlemmer.

Xbox One med Kinect bliver også tilgængelig fra i dag til en pris på 3.899 kroner. Kinect-versionen giver adgang til en række spil og underholdningsoplevelser specielt til Kinect til Xbox One, herunder registrering af bevægelser, genkendelses-login, controller parring, Skype-videoopkald, øjeblikkelig personalisering af startskærmen, skanning af QR-koder, og forbedrede funktioner kun tilgængelig med Kinect i spil som Kinect Sports Rivals, Dead Rising 3 og Projekt Spark.

Andre funktioner, der er tilgængelige med Xbox One i Danmark, inkluderer:

  • Game DVR / Upload. Med Game DVR kan man optage og registrere sine største spiløjeblikke, og med Upload Studio kan man redigere og dele klip med vennerne. Man kan optage de sidste 30 sekunders spilsekvens og derefter dele sit klip.
  • Med Skype til Xbox One kan man videochatte med vennerne på tv i HD-kvalitet, bruge Internet Explorer, OneDrive, Xbox Music og Xbox Video i sin stue, integreret med spil og tv.
  • Se live tv fra sin kabelforbindelse eller satellit-boks via Xbox One med HDMI pass-through.

I videoen herunder kan du se eller gense hele præsentationen af Xbox One i Microsofts hovedkvarter i Redmond, Washington.

Det seneste officielle tal for udbredelsen af Xbox One er fem millioner eksemplarer, som er det antal, der i april i år var sendt ud til forhandlerne verden over. Hvor mange af disse, der i mellemtiden er solgt, er ikke oplyst.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top