annonce

NYHED:
IFA 2019: Hovedtelefoner fra DALI

DALI overrasker med to trådløse hovedtelefoner, henholdsvis med og uden ANC.

Danske DALI er ikke bare først og fremmest, men ene og alene kendt som en højttalerfabrik (navnet står for Danish Audiophile Loudspeaker Industries). Men på IFA-messen i Berlin bryder firmaet med traditionen, og lancerer en serie af hovedtelefoner. Hvorfor nu det?

I bund og grund ser jeg hovedtelefoner som højttalere,” siger direktør Lars Worre fra DALI, da vi torsdag eftermiddag taler med ham på messestanden, hvor der stadig hamres og bankes og sættes vægge op inden den officielle åbning.

Så skulle den være sat på plads. Men Lars Worre mener, at en hel del producenter af hovedtelefoner springer over, hvor gærdet er alt for lavt. Uden at han af den grund vil nævne navne.

Vi startede med at kigge efter OEM-enheder til hovedtelefoner, men kvaliteten var alt for lav,” siger  Lars Worre. Det gælder i følge ham både membrankvalitet, kantophæng (som ofte undlades helt) og svingspolen. Han fremviser en ikke navngivet hovedtelefondriver  ved siden af DALIs egen. Og uden at man kan konkludere på baggrund af opbygning alene, ligner DALIs driver en højttalernehed, bare i mindre målestok. Med kantophæng og membran i langfibret papir.

Driveren i DALI iO er opbygget på samme måde som en højttalrenhed. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Men hvorfor hovedtelefoner fra DALI? Er der ikke mere end nok hovedtelefoner allerede?

Det er jo der, markedet bevæger sig hen. Og det er der ikke nødvendigvis noget galt i,” siger Lars Worre. Han fortsætter:

annonce

Du og jeg er jo vokset op med hi-fi. Man kan måske betragte hovedtelefoner som vore dages konfirmationsanlæg. I stedet for et par højttalere og en forstærker har man et sæt hovedtelefoner og en smartphone.

annonce

Lars Worre understreger, at ideen om hovedtelef0ner fra DALI langt fra er ny. Firmaet var for år tilbage langt fremme med et hovedtelef0nprojekt, som dog blev skrinlagt.

Man kunne simpelt hen ikke laver en hovedtelefon i den rigtige kvalitet dengang”, sigerLars Worre. På det tidspunkt eksisterede der ikke trådløs overførsel i den rigtige kvalitet. Og digitalteknikken er også nået virkelig langt.

Den nye hovedtelefon har fået navet iO, og kommer i to udgaver. Fælles for begge er, at der er tale om lukkede, trådløse over-ear-hovedtelefoner. Ud over Bluetooth (med support for aptX HD) kan de også bruges med analogt kabel, samt direkte digitalt med USB-C.

Topmodellen, iO-6, har indbygget elektronisk støjreduktion. Lillebror, iO-4, er identisk med iO-6, bortset fra støjkorrektionen. Da også batteriet er det samme, opnår den en batteritid på hele 60 timer.

annonce

Vi prøvelyttede iO-6 kort på standen i et særligt “flysimulator-lokale” med kunstig flykabine-støj, og både støjreduktionen og lydkvaliten virkede lovende. Vi vender selfølgelig tilbage med en test, når vi kan lægge hånd på prøver af iO-6 og iO-4.

Den danske pris var ikke helt fastlagt på messen, men forvent en pris i omegnen af 3.000 kroner for iO-6 og godt 2.000 kroner for iO-4.

Direktør Lar Worre fra DALI forklarer om teknikken i iO-6. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

Den kinesiske mobilproducent går endnu et skridt i retning af løsrivelse fra Googles økosystem.

Creative vender tilbage til rødderne - med et lydkort til konsoller

Første lydkort specielt til Playstation 4 og Nintendo Switch.

Dette Leica-kamera mangler noget

En helt nyt billedsensor skal give meget bedre detaljer i sort-hvid.

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

S20 og S20+ ligner hinanden, mens S20 Ultra får en gigantisk skærm og Samsungs bedste kamera til dato.

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Den kommende OnePlus 8-serie får formentlig ny skærmteknologi.

Superlet Hasselblad-objektiv

Hasselblad siger, at den er verdens mindste og letteste af sin slags.

Fjernbetjening til Sony-kameraer

Sonys håndgreb har fjernstyring af kameraet og er også et praktisk bordstativ.

Nu lukker butikkerne

Efter 27 år lukker Bose 119 butikker på verdensplan.

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Mark Levinsons kommende afspiller opfylder tre krav.

Speedy Gonzales

Sony a9 II frister sportsfotograferne med verdens bedste autofokus.