annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede

IFA 2019: Hovedtelefoner fra DALI

DALI overrasker med to trådløse hovedtelefoner, henholdsvis med og uden ANC.

Danske DALI er ikke bare først og fremmest, men ene og alene kendt som en højttalerfabrik (navnet står for Danish Audiophile Loudspeaker Industries). Men på IFA-messen i Berlin bryder firmaet med traditionen, og lancerer en serie af hovedtelefoner. Hvorfor nu det?

I bund og grund ser jeg hovedtelefoner som højttalere,” siger direktør Lars Worre fra DALI, da vi torsdag eftermiddag taler med ham på messestanden, hvor der stadig hamres og bankes og sættes vægge op inden den officielle åbning.

Så skulle den være sat på plads. Men Lars Worre mener, at en hel del producenter af hovedtelefoner springer over, hvor gærdet er alt for lavt. Uden at han af den grund vil nævne navne.

Vi startede med at kigge efter OEM-enheder til hovedtelefoner, men kvaliteten var alt for lav,” siger  Lars Worre. Det gælder i følge ham både membrankvalitet, kantophæng (som ofte undlades helt) og svingspolen. Han fremviser en ikke navngivet hovedtelefondriver  ved siden af DALIs egen. Og uden at man kan konkludere på baggrund af opbygning alene, ligner DALIs driver en højttalernehed, bare i mindre målestok. Med kantophæng og membran i langfibret papir.

Driveren i DALI iO er opbygget på samme måde som en højttalrenhed. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Men hvorfor hovedtelefoner fra DALI? Er der ikke mere end nok hovedtelefoner allerede?

Det er jo der, markedet bevæger sig hen. Og det er der ikke nødvendigvis noget galt i,” siger Lars Worre. Han fortsætter:

Du og jeg er jo vokset op med hi-fi. Man kan måske betragte hovedtelefoner som vore dages konfirmationsanlæg. I stedet for et par højttalere og en forstærker har man et sæt hovedtelefoner og en smartphone.

Lars Worre understreger, at ideen om hovedtelef0ner fra DALI langt fra er ny. Firmaet var for år tilbage langt fremme med et hovedtelef0nprojekt, som dog blev skrinlagt.

Man kunne simpelt hen ikke laver en hovedtelefon i den rigtige kvalitet dengang”, sigerLars Worre. På det tidspunkt eksisterede der ikke trådløs overførsel i den rigtige kvalitet. Og digitalteknikken er også nået virkelig langt.

Den nye hovedtelefon har fået navet iO, og kommer i to udgaver. Fælles for begge er, at der er tale om lukkede, trådløse over-ear-hovedtelefoner. Ud over Bluetooth (med support for aptX HD) kan de også bruges med analogt kabel, samt direkte digitalt med USB-C.

Topmodellen, iO-6, har indbygget elektronisk støjreduktion. Lillebror, iO-4, er identisk med iO-6, bortset fra støjkorrektionen. Da også batteriet er det samme, opnår den en batteritid på hele 60 timer.

Vi prøvelyttede iO-6 kort på standen i et særligt “flysimulator-lokale” med kunstig flykabine-støj, og både støjreduktionen og lydkvaliten virkede lovende. Vi vender selfølgelig tilbage med en test, når vi kan lægge hånd på prøver af iO-6 og iO-4.

Den danske pris var ikke helt fastlagt på messen, men forvent en pris i omegnen af 3.000 kroner for iO-6 og godt 2.000 kroner for iO-4.

Direktør Lar Worre fra DALI forklarer om teknikken i iO-6. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

Sennheiser IE 80S BT er trådløse hørepropper til dem, der kun vil have det bedste.Tilføj som favorit
Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Med NC 700 har Bose denne gang gjort deres aller, aller… næstbedste.

Tilføj som favorit
Ollo Audio HPS S4

Ollo Audio HPS S4

Slovenske Ollo har lavet et sæt rustikke hovedtelefoner, der gør sig lige godt i lydstudiet og herreværelset.

Tilføj som favorit
RHA T20 Wireless

RHA T20 Wireless

RHA har klippet kablerne på deres bedste hørepropper. Resultatet er opsigtsvækkende godt.

Tilføj som favorit
RHA MA650i Lightning

RHA MA650i Lightning

De bedste hørepropper til iPhone er et røverkøb.

Tilføj som favorit
Sony WF-1000XM3

Sony WF-1000XM3

Sony nye ANC-propper får de fleste af kvaliteterne fra de fuldvoksne støjdæmpende hovedtelefoner med ned i det kabelfrie miniformat.

Tilføj som favorit
Kygo Life A11/800

Kygo Life A11/800

Det norske livsstilsmærke Kygo Life vil være med i det lukrative luksusmarked for støjreducerende hovedtelefoner.

Tilføj som favorit
annonce
Luk menu