annonce
(Grafik: Panasonic)

IFA 2019: Nyt Panasonic-TV med kodenavnet “MegaCon” for mega kontrast!

Glem OLED og 8K. IFA-messens mest imponerende TV var et 55 tommers 4K LCD-TV med en kontrast, som vi næppe har set magen til.

IFA-messen er fuld af TV-skærme med imponerende billedkvalitet, og mange af dem anvender moderne teknologier som OLED, QLED eller 8K-opløsning for at skabe et knivskarpt og kontrastrigt billede. Men det var faktisk en 4K LCD-monitor, der gav os den største overraskelse: Den spøjse Panasonic MegaCon (Mega Contrast) er noget af det sejeste, vi har set! Den har to lag LCD for optimal kontrast og lysstyrke i én og samme skærm.

Panasonic MegaCon

Panasonic MegaCon er en såkaldt Dual Layer LCD-skærm. Den består af et 4K LCD-farvepanel yderst kombineret med et monokromt (sort-hvidt) LCD-panel inderst, som modulerer lysgennemstrømningen fra den direkte LED-bagbelysning.

På denne måde opnår den dimming på pixelniveau (ligesom OLED) kombineret med en lysstyrke på op til 1000 nit (vedvarende) over hele skærmoverfladen. Det resulterer i en kontrast på intet mindre end 1.000.000:1! Desuden har Panasonic MegaCon et meget bredt farvespektrum (99 procent af DCI P3-farverummet).

Panasonic-skærmen var da også en drøm at se på: De kontrastrige naturbilleder bød på en så realistisk gengivelse, at det kan sammenlignes med at opleve naturen i levende live. Råstærk kontrast mellem lyst og mørkt, perfekt lysstyring over hele panelet og en meget naturlig farvegengivelse gav et billede, der nærmest var til at tage og føle på. Et vindue til virkeligheden!

Panasonic MegaCon anvender to lag LCD – et til lys og et til farver – til at skabe fantastisk billedkvalitet. (Grafik: Panasonic)

Professionel studiemonitor

Desværre er Panasonic MegaCon ikke beregnet til forbrugermarkedet, men henvender sig i stedet til TV-stationer, professionelle videoproducenter, filmfarvelæggere og andre, der vil have en optimal HDR-skærm i stort format.

Det er ikke særlig sandsynligt, at vi får teknologien at se i “almindelige” TV’er, da den er meget dyr og krævende at producere og ikke særlig energieffektiv. På grund af det indre LCD-lag, der hæmmer lysgennemstrømningen, kræves der meget kraftigere LED-lys end normalt. Det bruger mere strøm og producerer meget varme – hvilket vi kan bekræfte efter at have mærket strålevarmen fra LCD-panelet på nært hold. Men for pokker, sikke en billedkvalitet!

annonce

annonce

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

annonce

Her er verdens fedeste klapmobil!

En af de mest ikoniske mobiltelefoner nogensinde er tilbage. Og nu har vi prøvet klaptelefonen med fleksibel skærm fra Motorola.

Mere overkommelige MartinLogan-højttalere

De er bedst kendt for elektrostathøjttalere, men laver også almindelige højttalere.

B&O har skrumpet deres mega-TV

Bang & Olufsens hidtil mest ekstreme OLED-TV kommer nu i en skrumpet version.

Nyt DAC-modul til McIntosh

Nu kan du opgradere din McIntosh-forstærker.

7 helt trådløse hørepropper i premiumklassen

Hvis du elsker hørepropper med god lyd, men hader ledninger, så er det nogle af de her, du skal have.

Ikonisk klaptelefon er tilbage med Android og fleksibel skærm

Klaptelefonen Motorola Razr var et modeikon for mere end et årti siden. Nu er den tilbage.

Nu kan du købe OnePlus-mobiler i Elgiganten

OnePlus og Elgiganten har netop annonceret et nyt partnerskab på tværs af alle de nordiske lande.

Den perfekte begynderforstærker

Hvis du lige mangler en stereoforstærker til kontoret eller ungdomsværelset, kan det ikke gøres bedre til prisen.

Så smart er verdens dyreste ur

Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 er verdens dyreste ur.

High-end-forstærkere fra Rotel

Michi-serien genopstår, og vi kan næsten ikke vente med at teste.