Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

IFA 2019: Smart komfur-alarm

Sensor holder øje med, om maden er ved at koge over.

Skrevet af / 05/09/2019 - 09:07
IFA 2019: Smart komfur-alarm

De fleste af os har oplevet, at maden koger over på komfuret. Det værste ved det er som regel bare, at der skal tørres op bagefter, men i nogle tilfælde kan det medføre brandfare, hvis man ikke får slukket for kogepladen.

I Espoo i Finland har relativt nystartede Safera udviklet en smart køkkensensor, der overvåger komfuret og giver dig besked via en app på mobilen.

Safera Sense hedder den simple sensor, som koster omkring 150 euro, og som installeres på to minutter ifølge Mikko Reinikainen fra Safera, der viste os produktet.

(Foto: IFA)

Sensoren placeres under udsugningen og over komfuret, og hele ti sensorer “ser”, hvis noget er ved at koge over, og give dig besked, før det sker.

Sensoren kan også indstilles til at varsle, når noget er kogt færdig, og app’en har flere indstillingsmuligheder til både madlavning og sikkerhed. Safera Sense kan også sluttes til en afbryder, som kobles mellem komfuret og stikkontakten, og som slukker for strømmen, når alarmen går.

(Foto: IFA)

Man kan selv installere sensoren på to-tre minutter, og afbryderen, der kobles mellem komfur og strømstik, vil de fleste også kunne montere selv. Man kan også bestille en installatør til at gøre arbejdet, og der findes efterhånden flere leverandører af Safera Safe, som også kan installere for dig.

På IFA 2019 viser Safera deres sensorer blandt smart-produkterne i hal 25 på messeområdet.

(Foto: IFA)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

IFA 2019: Farveglad trådløs lyd fra JBL

IFA 2019: Se hvad Braun har lavet

IFA 2019: Lyd fra alle sider

IFA 2019: Nyt Panasonic-TV med mega kontrast

IFA 2019: Yale-lås kobles til det smarte hjem

IFA 2019: 55" med 8K-opløsning!

IFA 2019: 48 MP mobil fra Motorola med fire kameraer

IFA 2019: Huawei bekræfter - Mate 30-serien kommer med Android 10

IFA 2019: Pioneer giver den fuld gas i hjemmebiografen

IFA 2019: Mesh-netværk giver ægte trådløs gigabit-hastighed

IFA 2019: Her er dine nye AirPods …. fra Huawei!

IFA 2019: Pioneer holder fast i CD-afspilleren

0
Scroll to Top