Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

IFA 2019: Yale Doorman bliver opkoblet

Nu kan Yales Doorman-låse kobles til Amazons, Googles og Apples smarte hjem.

Skrevet af / 09/09/2019 - 14:09
IFA 2019: Yale Doorman bliver opkoblet

Yales smart-lås Doorman har længe været populær blandt husejere. Men problemet har været, at hvis man ville fjernstyre den, var man nødt til sætte et styremodul i fra alarmudbyderen Verisure. Og det var ikke alle, der var begejstrede for at skulle give sig i lag med et eksternt firma for dette.

Yales nye hub, modul og kodelås. (Foto: Lyd & Billede)

På IFA-messen præsenterede Yale glædeligt nok et særligt styremodul, der kobles til en lille hub, som stikkes i den nærmeste stikkontakt. Kompatible Yale-låse får så opkobling med Google Assistant, Amazon Alexa og Apple HomeKit. Der kommer også et taltastatur, så man kan bruge en kode til at låse døren op med.

Det giver mulighed for at bruge app’en til at låse, låse op og tjekke status på låsen. Men også for stemmestyring af låsen med smart-assistenter og for at se status i Googles og Apples Smart Home-apps.

Sæt modulet i låsen for at gøre den opkoblet. (Foto: Lyd & Billede)

En af de muligheder, der åbnes op for, er at give adgang for besøgende. Yale har bl.a. eksperimenteret med en tjeneste i England, hvor man kan få madvarer fra supermarkedskæden Waitrose leveret direkte i køleskabet.

I England sælger Yale også alarmsystemer og overvågningskameraer, hvilket efter sigende skulle være på vej til resten af Europa. At koble låsen med alarmen og det smarte hjem giver mange muligheder. Såsom at låse døren op, slukke alarmen og eventuelle overvågningskameraer samt tænde lyset, når man kommer hjem.

Læs mere på yale.dk

(Foto: Yale)

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

IFA 2019: Farveglad trådløs lyd fra JBL

IFA 2019: Se hvad Braun har lavet

IFA 2019: Lyd fra alle sider

IFA 2019: Nyt Panasonic-TV med mega kontrast

IFA 2019: Yale-lås kobles til det smarte hjem

IFA 2019: 55" med 8K-opløsning!

IFA 2019: 48 MP mobil fra Motorola med fire kameraer

IFA 2019: Huawei bekræfter - Mate 30-serien kommer med Android 10

IFA 2019: Pioneer giver den fuld gas i hjemmebiografen

IFA 2019: Mesh-netværk giver ægte trådløs gigabit-hastighed

IFA 2019: Her er dine nye AirPods …. fra Huawei!

IFA 2019: Pioneer holder fast i CD-afspilleren

0
Lyd & Billede
Scroll to Top