Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iPhone 5 4G virker (måske) i Danmark

Du får fuldt udbytte af iPhone 5s 4G-muligheder, hvis du er kunde hos 3 eller Telia. Til gengæld skal iPhone 5-ejere hos TDC se langt efter lynhurtige 4G-forbindelser, på trods af at selskabet har 4G-netværk.

Skrevet af / 14/09/2012 - 03:00
iPhone 5 4G virker (måske) i Danmark

Onsdag aften dansk tid fik verdenspressen og alle de dedikerede Apple-fans verden over den længe ventede iPhone 5, og når telefonen kommer til Danmark den 28. september er det med indbygget 4G-teknologi, som skruer hastigheden på nettet gevaldigt i vejret.

I modsætning til den seneste generation af iPad, kan iPhone 5s 4G-muligheder rent faktisk udnyttes i Danmark. Telefonen understøtter nemlig flere frekvenser – også 1800 MHz, som benyttes af teleselskabet Telia og snart også 3 til deres 4G/LTE-netværk.

Hos 3 forventer man derfor, at kommende iPhone 5-ejere uden problemer kan hoppe på deres 4G-netværk, men kan endnu ikke bekræfte det endeligt. Det samme er tilfældet hos Telia:

Jeg har endnu ikke fået det bekræftet fra Apple, men jeg kan sige, at hvis iPhone 5 kommer til at køre 4G på 1800 MHz, så kan kunderne komme på Telias lynhurtige 4G-netværk, siger Michael Bech, der er salgsdirektør i Telia.

Kigger man Apples webside står der, at iPhone 5 virker med frekvenserne 850, 1800 og 2100 MHz i Europa, så det må være det tætteste vi kommer på en bekræftelse lige nu.

TDCs 4G virker ikke på iPhone 5
Til gengæld må TDC-kunder nøjes med at hoppe på 3G-netværket med deres iPhone 5. Telefonen understøtter nemlig ikke 2600 MHz-frekvensen, som deres 4G-netværk ligger på, og TDC er derfor ikke inviteret med til Apples 4G-fest.

Det er tilfældighedens spil, hvilke operatører der lige præcis bruger de frekvenser, som iPhone 5 understøtter. Vores kunder kan i stedet bruge det næsten ligeså hurtige 3G-netværk, og brugeroplevelsen for den almindelige forbruger er stort set den samme. Kun ganske få ville kunne mærke en egentlig forskel, siger Bernd Reul, der er underdirektør i TDCs teknologiske afdeling.

Telenor har ikke lanceret 4G endnu. Det forventes at komme omkring begyndelsen af det nye år, og da de også har valgt at satse på 1800 MHz-frekvensen, er deres 4G-netværk således også klar til den nye Apple-mobil.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top