Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iPhone 5S får måske fingeraftrykslæser

Ny betaversion af det kommende iOS 7 tyder på understøttelse af indbygget fingeraftrykslæser.

Skrevet af / 30/07/2013 - 18:08
iPhone 5S får måske fingeraftrykslæser

I 2012 købte Apple firmaet AuthenTec, som er specialister i fingeraftrykslæsere. Og nu er der noget, som tyder på, at denne teknologi, som kan sikre både mod almindeligt røveri og identitetstyveri, bliver indbygget i den kommende iPhone 5S.

Det er en Apple-udvikler ved navn Hamza Sood, som via Twitter har afsløret kode i den nyeste beta-version 4 af Apples mobile operativsystem, iOS 7, der klart indikerer, at systemet understøtter fingeraftrykslæsning.

Der er tale om et kode, som befinder sig i tilgængelighedsdelen af iOS 7. Under “AccessibilityBundles” har Hamza Sood fundet en ny mappe navngivet “BiometricKitUI”, der indeholder den omtalte kode. Og heri findes også en brugervejledning skrevet på engelsk, hvor man blandt andet kan læse om et foto af en person, der holder en iPhone med sin venstre hånd, mens han rører ved hjemmeknappen med tommelfingeren. Og dernæst nævnes et fingeraftryk, der skifter farve i løbet af opsætningen.

Her er billedet, postet på Twitter af Hamza Sood, af ny BiometricKitUI-mappe samt den tekst i koden, som omtaler fingeraftrykslæsning.
Her er billedet, postet på Twitter af Hamza Sood, af ny BiometricKitUI-mappe samt den tekst i koden, som omtaler fingeraftrykslæsning.

Macrumors skriver, at fingeraftrykslæseren har været vanskelig for Apple at få indbygget på en ordentlig måde i den kommende iPhone, hvilket har forsinket lanceringen, der først kommer til efteråret. Oprindelig var det meningen, at iPhone 5S skulle være kommet i butikkerne i juli måned.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Lyd & Billede
Scroll to Top