Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Laserprojektor til hjemmebio fra Epson

Japanske Epson viser sin første projektor med laserteknologi.

Skrevet af / 11/02/2015 - 13:24
Laserprojektor til hjemmebio fra Epson

Japanske Epson er kendt for sine højtydende projektorer til rimelige priser. Firmaets topmodel, som vises under teknologimessen ISE 2015 i Amsterdam, retter sig dog mod de mest kræsne film- og biografentusiaster.

Epson EH-LS10000
Den nye model hedder EH-LS10000, og er Epsons første projektor med laser som lyskilde. I Epsons tilfælde anvender man to blå lasere med en kombination af gult fosfor til at producere lys, som reflekteres via tre LCD-paneler i en avanceret spejlarrangement.

ls10000_1

EH-LS10000 er dybest set en Full HD projektor (1080p), men kan gennem en teknik, som Epson kalder 4K Enhancement “simulere” 4K-opløsning. Det er imidlertid uklart, om projektoren er kompatibel med ægte 4K-materiale.

Bedre billede med laserlys?

Epson-EH-LS10000
Laserprojektorer har mange fordele, som dramatisk forbedret levetid (ca. 30.000 timer) sammenlignet med konventionelle pærer. Belysningen kan tændes og slukkes direkte, og det betyder, at projektoren er hurtig at tage i brug. Lavere varmeudvikling betyder også mindre blæserstøj. Laserlys kan også justeres hurtigere i intensitet, hvilket gør det muligt at opnå forbedret kontrast. Epson EH-LS10000 er opgivet til at levere 1500 ANSI lumen lysstyrke, hvilket på ingen måde er dramatisk høj, men Epson lover til gengæld, at lyset også kan slukkes helt, når der er brug for det, hvilket lyder lovende for god filmydelse i mørke hjemmebiografer – måske endda på niveau med JVCs DLA projektorer?

Automatisk linsejustering
Epson har også husket at inkludere nogle funktioner, som entusiaster vil værdsætte. EH-LS1000 har fuldautomatisk linsejustering, og du kan gemme op til 10 forskellige indstillinger for zoom, fokus og linseposition. Hvilket gør det let at skifte hurtigt mellem forskellige billedformater, såsom 4:3, 16:9 og 2.40:1 (CinemaScope). LS10000 skal også være placeringsvenlig med op til 90% lodret flytbarhed og 40% vandret i forhold til midterpositionen på lærredet. Sidst, men ikke mindst, har Epson har inkluderet kalibreringsvenlige menuer for ISF- og THX-certificerede kalibratorer.

Pris og tilgængelighed
EH-LS10000 kommer til salg 1. april til en pris på ca. 60.000 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

0
Lyd & Billede
Scroll to Top