Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Mere 4K-indhold på Netflix

...men du er selvfølgelig nødt til at have et 4K-tv for at kunne se det.

Skrevet af / 07/05/2015 - 10:50
Mere 4K-indhold på Netflix

De nye tv-modeller er netop nu på vej ud på butikshylderne, og mange af de dyrere modeller reklamerer med knivskarp ultra-HD-opløsning. Men hvor finder man indhold, der virkelig udnytter de ekstra detaljer?

Netflix nyder for øjeblikket en slags monopolstatus på 4K-indhold. Det kommende UHD Blu-ray-format forventens nemlig tidligst at være klar til efteråret eller senere. Og andre platforme har også ladet vente på sig.

Den amerikanske streaminggigant udvider konstant sin tjeneste globalt, og de har den nødvendige infrastruktur for at kunne streame 4K-indhold i god kvalitet. Netflix har udtalt, at de ønsker at gøre alt deres oprindelige indhold tilgængeligt i den bedst mulige kvalitet. Så længe den originale film er gemt i 4K-opløsning, vil Netflix-app’en justere billedopløsningen automatisk i forhold til den tilgængelige båndbredde, og selvfølgelig også hvad dit tv er i stand til at vise.

For at se 4K via Netflix skal du have et tv, der understøtter video-codec’en HEVC (High Efficiency Video Codec). Det gælder de fleste 2015-modeller, samt nogle 2014 tv-modeller. Derudover skal du have en hurtig internetforbindelse, helst på 25 Mbps eller mere. Det er værd at bemærke, at Netflix har øget sin anbefalede båndbredde, muligvis for at åbne for indhold i HDR kvalitet med tiden.

Flere tilgængelige titler

bettercallsaul-990x505 daredevil marcopolo-990x505 philadelphia-990x505 bloodline1
<
>

Ejere af 4K-kompatible fjernsyn har sikkert bemærket, at Netflix har tilføjet nogle ekstra 4K-godbidder på det seneste. Serierne “Bloodline“, “Daredevil” og “Marco Polo” tilbydes nu i 4K/Ultra HD-kvalitet. Netflix tilbyder også spændingsserien “The Blacklist”, og maddokumentarserien “Chef’s Table” i det skarpe format. Derefter finder man, lidt uventet, en remastered version af spillefilmen “Philadelphia” (med Tom Hanks i hovedrollen), på listen over 4K-indhold. Ellers taler vi om allerede kendte serier som “House Of Cards“, “Breaking Bad” og “Better Call Saul“.

Så der er med andre ord ingen umiddelbare revolutioner, men det vil dog sandsynligvis være opmuntrende for dem, der overvejer at opgradere til 4K UHD tv i løbet af året, at de rent faktisk har noget at se på!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top