TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2025 i Las Vegas: Det kan vi forvente

Tech-messen løber af stabelen 7.-10. januar 2025, men nedtællingen er allerede begyndt!

Skrevet af / 08/08/2024 - 08:00
CES 2025 i Las Vegas: Det kan vi forvente

Tro det om du vil, men der er blot nogle få måneder til CES 2025 – årets vigtigste tech-begivenhed!

Tidligere på sommeren besøgte repræsentanter fra den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Technology Association (CTA) Stockholm for at afholde deres årlige CEO Summit. I den forbindelse fik L&B mulighed for at mødes med CTA’s adm. direktør Gary Shapiro og president Kinsey Fabrizio, som er hovedansvarlig for CES-arrangementet.

Kinsey Fabrizio, CTA-president og ansvarlig for CES. (Foto: Consumer Technology Association)

 

Annonce
Gary Shapiro, administrerende direktør for brancheorganisationen CTA. (Foto: Consumer Technology Association)

CTA-direktør Gary Shapiro fortæller til Lyd & Billede, at Skandinavien er en vigtig region for amerikanske og globale tech-selskaber. I forbindelse med det nordiske besøg offentliggjorde CTA en svensk markedsundersøgelse om AI-teknologi, som viser, at hele 52 procent af svenskerne bruger mindst ét AI-værktøj.

CTA-duoen kunne desuden fortælle, at AI (kunstig intelligens) forventes at blive en vigtig tendens på CES 2025 sammen med fremskridt inden for mobilitet, produktivitet og sundhed. Derudover kan vi selvfølgelig forvente, at traditionelle temaer som TV/AV, gaming og hjemmeunderholdning vil være i fokus på næste års messe.

Her er en video med nogle af indtrykkene fra CES 2024:

 

Nedenfor kan du læse et uddrag af Lyd & Billedes interview med Gary Shapiro og Kinsey Fabrizio:

L&B: Velkommen til Stockholm!

Gary Shapiro: “Tak! Vi har faktisk allerede været her i en uge, for vi har inviteret 150 mennesker, for det meste topchefer, iværksættere og ledere af startups, til Stockholm til vores årlige CEO Summit.

Vi har blandt andet haft møder med Volvo Group og besøgt Exeger-fabrikken (svensk producent af solceller, red.). Det har været et fantastisk besøg indtil videre.”

L&B: Hvad bringer jer til Skandinavien af alle steder?

Gary Shapiro: “Skandinavien er naturligvis meget vigtig for os, fordi det er en meget teknologikyndig region. Det er en vigtig region globalt. Derfor var det vigtigt for os at tage til Skandinavien denne gang. Faktisk blev dette event planlagt for fire år siden, før coronaepidemien. Vi har tidligere haft lignende events i Frankrig, Italien, Kina og Israel.

Vi har også foretaget nogle undersøgelser af svenske forbrugere, og det er første gang, vi har gjort noget, der spiller på kunstig intelligens. Vi kan se, at skandinaverne allerede er ret sofistikerede, når det gælder brugen af kunstig intelligens.

CTA gennemfører også en global undersøgelse hvert andet år, kaldet International Scorecard, som viser, hvor innovationsvenlige de forskellige lande er. Den næste undersøgelse bliver offentliggjort i 2025, og her tror jeg, man vil se, at de nordiske lande er foran mange andre.”

Gary Shapiro, administrerende direktør for brancheorganisationen CTA. (Foto: CTA)

L&B: Så hvad kan vi se frem til på CES 2025?

Kinsey Fabrizio: “Jeg tror helt sikkert, at kunstig intelligens bliver en stor trend igen, og vi vil se en masse gode virksomheder og produkter og løsninger inden for det område.

Sundhedstjenester vil også blive en klar tendens igen på CES 2025. Vi oplever, at mange spændende virksomheder inden for sundhedsteknologi nu ønsker at deltage på messen.

Mobilitet bliver et andet centralt tema for CES 2025. Ikke kun køretøjsteknologi, men også bygge/anlægs-, industri- og marinteknologi. Vi oplevede jo flyvende biler på dette års messe, og det forventer vi også at se mere af næste år.

Derudover vil det overordnede tema være, hvordan vi løser verdens største udfordringer. Her forventer jeg, at vi vil se nogle fantastiske innovationer drevet af AI og generativ AI.”

Kinsey Fabrizio, CTA-president og ansvarlig for CES. (Foto: CTA)

L&B: Forventer I en større udstilling næste år?

Kinsey Fabrizio: “Det er for tidligt at sige, men lige nu ser det lovende ud. Vi er langt forud i tidsplanen, og vi ser mange forskellige nye virksomheder, som viser interesse for at deltage.

Vi vil også have en masse nyt og spændende konferenceindhold, præsentationer og keynotes. Mote-teknologi (wearables, design-smartwatches, beauty-tech osv.) vil være et af de temaer, som jeg tror vil være noget nyt og meget cool på CES 2025.”

Franske L’Oreal var en af de nye og lidt utraditionelle udstillere på årets tech-messe. (Foto: CTA)

L&B: L&B’s læsere har selvfølgelig en særlig interesse for gaming og traditionel hjemmeunderholdning, er der noget særligt at se frem til der?

Kinsey Fabrizio: “Vi kan ikke annoncere noget endnu, men gaming har været en nøglekategori på CES i flere årtier nu og vil fortsat være det. Mange af gæsterne kommer kun for at se det nyeste inden for gaming-hardware og spil. Vi forventer, at næste års messe bliver mindst lige så god eller bedre end dette års i den henseende. Der bliver helt sikkert meget at glæde sig til!

Jeg tror også, at vi vil se AI-løsninger, der virkelig øger produktiviteten, ikke kun for store virksomheder, men også for forbrugerne i dagligdagen. Og det gælder både søgning, sundhed, mobilitet og andre formål. Nogle af disse fremskridt kan også hjælpe med at redde liv, f.eks. inden for bioteknologi.”

Samsung var blandt de mange producenter, der fokuserede på AI i år (Foto: CTA)

L&B: Et andet emne, som mange mennesker taler om, er den store fremgang hos kinesiske elektronik- og bilproducenter. Vi ser, at de bliver stadig mere aktive og konkurrencedygtige i markedet. I EU taler man om mulige sanktioner, og det samme kan ske i USA. Er det noget, CTA kigger på?

Gary Shapiro: “Ja, det er bestemt en daglig diskussion, vi har, og som organisation fokuserer vi også på offentlig politik og handel. I USA diskuterer man det meget, og jeg ved, at Europa har nogle standpunkter, når det gælder toldsatser.

Vi er meget frihandelsorienterede, men anerkender, at der kan være forskelle og diskussioner mellem lande, som kan være politisk orienterede. Her tror jeg, at nøglen er at fremme større samarbejde inden for forskning og udvikling, større samarbejde inden for handel og at anerkende, at vi har meget til fælles.

Vi kan ikke påvirke alt, hvad der sker mellem verdens politiske ledere, men vi kan påvirke, hvordan vi handler og kommunikerer sammen, fordi vi tror på grundlæggende menneskerettigheder. Hos CTA arbejder vi tæt sammen med FN om dette, og mange af de fremskridt, vi ser på CES, er baseret på disse rettigheder. F.eks. sundhedspleje, mad, ren luft og rent vand.”

HisenseVPDavidGoldSpeakingatSpeakingatCESHisensePressConference_2_ TCLPresidentNorthAmericaMarkZhangSpeakingatCESTCLPressConference
<
>
Hisense på CES 2024 (Foto: CTA)

“Faktisk har Kina været rigtig god til at uddanne mange ingeniører. Vi kan have forskellige kulturelle, etiske og juridiske syn på diverse ting, f.eks. hvilken form for kopiering, der er i orden, og hvad der ikke er acceptabelt, men det er noget, vi må arbejde os igennem. Og jeg tror på, at forbedringer og innovationer kan komme fra hvor som helst i verden,” siger Gary Shapiro og fortsætter:

“De kinesiske producenter er en del af CES, men også Korea, som vi ikke er allieret med på samme måde som Vesteuropa og USA, er stærkt repræsenteret. På CES 2024 havde vi deltagere fra mere end 140 lande, og hele 40 procent af deltagerne kom fra lande uden for USA. Så det internationale engagement er enormt.”

Med det siger vi tak for en god snak og ser frem til CES 2025!

Læs også Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas Din næste TV-skærm skal være kolossal, knivskarp, blændende lysstærk og - gennemsigtig?
Læs også Snart kan du købe elbil med indbygget flyvende miniquadrokopter Den ene nye elbil fra Xpeng ligner en Cybertruck og gemmer på en flyvende miniquadrokopter. Den anden er en vaskeægte flyvende bil.
Læs også Tør håret med infrarødt lys L'oreal præsenterer den højteknologiske hårtørrer Airlight Pro, som siges at have mange fordele.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Elgigantens medarbejdere på efteruddannelse

Så er det endelig messetid igen

Lige om lidt går det løs i Las Vegas

Hold styr på dit helbred

Det smarteste køleskab, vi har set

Bybil på strøm

Radioen som aldrig løber tør for strøm

Et TV, du kan se på - og igennem

Hørepropper med tabsfri CD-lyd

Glem 85", nu gælder det 98"

Så billigt får du ikke 150 tommer

JBL's soundbars kan noget helt særligt

Scroll to Top