Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Microsoft: Farvel til Ballmer inden et år

Microsoft-chef Steve Ballmer trækker efter eget ønske sig fra sin toppost inden et år.

Skrevet af / 23/08/2013 - 17:00
Microsoft: Farvel til Ballmer inden et år

Microsofts topchef Steve Ballmer forlader sin post inden for et år. Det har selskabet i dag annonceret i en pressemeddelelse, hvor det forlyder, at beslutningen er Ballmers egen. Den nærmere dato for afgangen er dog ikke fastsat endnu. Inden da skal man nemlig finde en afløser for Ballmer.

Steve Ballmer har arbejdet for Microsoft siden 1980, hvor han var den første i firmaet til at blive ansat med markedsføring for øje. Inden da havde staben fortrinsvis bestået af programmører. Steve Ballmer afløste i år 2000 stifteren Bill Gates på toposten. At følge efter Gates har ikke været let, og Ballmer er ofte blevet portrætteret som en overvægtig klovn, der ynder at puste sig op og råbe af sine lunger fulde kraft (se videoen for neden).

Det Microsoft, som Ballmer giver videre til sin efterfølger, er under alle omstændigheder et meget andet end det Microsoft, som han selv modtog for 13 år siden. Under Gates voksede firmaet fra en opstartvirksomhed til verdens mægtigste softwareproducent. Under Ballmer har Microsoft mistet terræn til Apple og Google på markedet for mobile enheder. Og Office-produkterne og Windows har ikke den totale dominans, som de havde før årtusindskiftet. Microsofts aktieværdi ligger i følge Forbes i dag 36% under, hvad den var ved overtagelsen i 2000.

Nasdaq-børsen reagerede køberne med at sende Microsofts aktiekurs over 6% op efter nyheden om Ballmers afgang.

MicrosoftSteveBallmer

Bill Gates kommer selv til at være med i den kommitte, som skal finde Steve Ballmers afløser.

Vi er glade for, at Steve forbliver på sin post, indtil den nye CEO kan tage over“, sagde Bill Gates i dag.

Ballmer var den anden person, som opnåede at blive dollarmilliardær på baggrund af aktieoptioner i et selskab, som han ikke selv var stifter af. Og han er i dag nummer 51 på Forbes rangliste over verdens rigeste. Ballmer er i dag god for ca. 84 milliarder kroner. Og mon ikke der vanker en lille ekstra erkendtlighed, når han går af?

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top