TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Åbn apps og skriv med øjenbevægelser

Honor indfører øjenstyring på alle sine Android 14-mobiler med HonorOS 8.

Skrevet af / 15/08/2024 - 18:11
Åbn apps og skriv med øjenbevægelser

Den kinesiske mobilproducent, som for nylig vendte tilbage til det skandinaviske marked, har tidligere eksperimenteret med alternative måder at styre mobilen på. Det er nødvendigt for mennesker med muskelsygdomme eller andre sygdomme, som gør det umuligt at bruge fingrene.

Allerede i oktober sidste år fortalte de, at deres Magic 6 Pro ville få en funktion, der bruger AI til øjensporing. Ideen er, at man skal kunne åbne de enkelte apps ved at se på ikonet. Eller skrive ved at vælge bogstaverne med øjnene. De er ikke de første til at bruge teknologien, da bl.a. Google eksperimenterede med sin Look to Speak-app tilbage i 2020. Men det var en specifik app, der gjorde en specifik ting. Honor introducerer det som endnu en måde, hvorpå man kan styre mobilen på operativsystemniveau.

Animering: Honor

Funktionen har dog kun været tilgængelig i begrænset omfang. Nu meddeler Honor, at de vil rulle funktionen ud over en bred front. Det vil kræve, at mobilen har MagicOS 8 installeret, hvilket er Honors brugerflade baseret på Android 14. Det gælder både den nyligt testede Honor 200 Pro, flagskibet Honor Magic6 Pro og den prisvenlige Honor Magic6 Lite. De, der er interesserede i at prøve det af, kan holde øjnene åbne fra den 27. august, hvor der er premiere.

Annonce

Kilde: 9to5google

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Derfor kan du ikke længere skrue op og ned for lyden med din iPhone

Scroll to Top