Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apples iPhone 17 Air kan blive tyndere end nogensinde

Ny skærmteknologi fra Novatek kan være nøglen til en slankere iPhone fra Apple.

Af / 10/10/2024 - 14:15
Apples iPhone 17 Air kan blive tyndere end nogensinde

Apple kan være på vej til at tage tynde mobiltelefoner til et nyt niveau. Ifølge de seneste rapporter fra DigiTimes Asia, som får sine nyheder og sladder direkte fra forsyningskæden, arbejder Apple på en ultratynd version af næste års iPhone, som muligvis får navnet “iPhone 17 Air”.

Revolutionerende skærmteknologi

Nøglen til det slanke design ser ud til at være en spændende skærmteknologi fra den taiwanske producent Novatek. Virksomheden har meddelt, at den vil starte masseproduktion af OLED-skærme med såkaldt TDDI-teknologi (Touch and Display Driver Integration) i andet kvartal af 2025.

TDDI-teknologien samler touch- og displaydriverfunktionerne i en enkelt chip, hvilket kan resultere i tyndere og mere effektive skærme. Det kan være lige det, Apple har brug for til at realisere sin vision om en ultratynd iPhone.

Rygterne går på, at Apples “iPhone 17 Air” kan blive afløseren for den nuværende iPhone Plus. Modellen forventes at blive Apples tyndeste iPhone nogensinde.

Læs også Denne iPhone kan du godt springe over Apple iPhone 16 Pro Max er selvsagt et glimrende produkt i høj kvalitet og med tårnhøj ydelse. Men ideerne mangler, ikke mindst fordi Apple Intelligence foreløbig glimrer ved sit fravær.

Mere end bare tyndere

Men den nye iPhone 17-serie handler om mere end bare tykkelse. Andre rygter peger i retning af:

  • Mere kraftfuld A19-chip med forbedret AI-kapacitet
  • Et enklere kamera med en enkelt linse
  • Mulig titanium-aluminium-legering i rammen for at forhindre bøjning

Er tyndere altid bedre?

Mens mange tech-entusiaster sikkert jubler over udsigten til en supertynd iPhone, kan man sætte spørgsmålstegn ved, om det virkelig er den rigtige vej at gå. Batterilevetiden har længe været en udfordring for smartphones, og en tyndere enhed giver mindre plads til et batteri.

Efter vores mening bør Apple finde en balance mellem ønsket om en slank telefon og behovet for god batterilevetid. Det bliver spændende at se, hvordan de løser den udfordring. Men hvis rygterne taler sandt, er det virkelig rart at have en model i familien, som for alvor skiller sig ud fra resten. Som det ser ud nu, kan man undre sig over, om der er nogen væsentlige forskelle mellem de forskellige modeller. En iPhone 17 Air ville helt sikkert skille sig ud og lige så sikkert finde sit marked.

Og hvad vil den koste? Mere end den nuværende iPhone 16 Plus, vil vi gætte på.

Kilder:

DigiTimes Asia

macrumours.com

financialexpress.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lækage afslører iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek ruster sig til AI-mobiler

Verdens tyndeste iPhone næste år?

Google aflytter din Pixel

Nu rulles tyverisikring til Android ud

Oura Ring 4 med betydelige forbedringer

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer først i 2025

Xiaomi lancerer klapmobil og erklærer krig mod Samsung

Samsung opgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

HarmonyOS nu på egne ben

Lyd & Billede