Blandt de danskere, der jævnligt drager på skiferie i Europa, tager to ud af tre dagligt deres smartphones med ud på bakkerne frem for at lade den ligge i trygt, tørt og lunt hjemme i hytten.
Men hvad bruger vi så mobilen til ude i sneen? Ifølge den nye undersøgelse fra Telia og YouGov er det primært tre ting, der gør sig gældende:
Først og fremmest vil vi gerne have mulighed for at komme i kontakt med familie og venner i terrænet. Det har 77 % af samtlige skientusiaster svaret. Dernæst er det vigtigt for os at kunne ringe efter hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Det er især kvinderne (otte ud af ti), der lægger vægt på denne sikkerhedsfaktor. Og endelig vil vi gerne kunne bruge mobilen til at tage selfies på solbeskinnede bjergtoppe eller forevige svigerfars flotte styrt på babybakken.
Markant flere mænd end kvinder udnytter desuden mobilens GPS-funktion til at måle hastigheder og distancer. Det gælder op mod hver tredje mand på pisterne, hvilket er flere end dobbelt så mange som på kvindesiden. Til gengæld er der et overtal af kvinder, der har svaret, at de bruger mobilen til at hente opdaterede vejrudsigter i løbet af dagen.
”Den aktuelle undersøgelse viser, at mobilen er blevet en integreret del af skioplevelsen. Det billede understøttes af den mængde data, der i uge 7 og 8 roames af danskere på ferie i Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien. Risikoen for at vi skulle tabe telefonen ud af lommen fra stoleliften, opvejes af glæden ved, at vi kan dele og gemme vores oplevelser – samt naturligvis muligheden for at sende hinanden en sms, når det er tid til en kop kakao i varmestuen,” siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.
Top 5 – hvorfor tager vi mobilen med pisterne/løjperne?
For at kunne komme i kontakt med familie og venner skibakkerne
For at kunne ringe efter hjælp, hvis uheldet skulle være ude
For at kunne tage billeder på turen
For at kunne måle min hastighed mv.
For at få information om vejrforhold og lign.