Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Din Pixel-mobil holder konstant øje med dig

Fortæller konstant Google, hvor du er, selvom du har slået GPS-lokalisering fra.

Af / 10/10/2024 - 13:00
Din Pixel-mobil holder konstant øje med dig

Vi har alle hørt påstandene om, at vores mobiler overvåger os, og at ikke kun storebror, men også multinationale selskaber ved foruroligende meget om os. Disse paranoide tanker understøttes af Cybernews, som har undersøgt, hvilke data der faktisk sendes fra en helt ny Pixel-mobiltelefon. Uventet meget, viser det sig, og uden at Google har spurgt om lov eller tydeligt sagt, at de “spionerer” på os.

Cybernews installerede værktøjet Magisk på en helt ny Pixel 9 Pro XL, hvilket gav dem mulighed for at logge al trafik ind og ud af telefonen. De oprettede en helt ny Google-konto og brugte standardindstillingerne.

Læs mere om privatlivsindstillinger i Android

Det første, de opdagede, var, at Pixel-telefonen sender data til Google hvert 15. minut. Enheden deler sin placering, din e-mailadresse, dit telefonnummer, installerede apps, netværksstatus og andre data. Hvis de slukkede for GPS-funktionen, brugte mobiltelefonen Wi-Fi-netværk til at estimere, hvor den befandt sig, og fortsatte med at rapportere dette. Telefonen kontaktede også Google-tjenester, som ikke engang var aktiveret. Derudover forsøgte telefonen at downloade og installere ny kode, hvilket Cybernews beskriver som en potentiel sikkerhedsrisiko.

Annonce

En talsmand fra Google svarer:

Brugersikkerhed og privatliv er topprioriteter for Pixel. Du kan administrere datadeling, apptilladelser og meget mere under opsætningen af enheden og i dine indstillinger. Denne rapport tager ikke højde for konteksten, fejlfortolker tekniske detaljer og forklarer ikke fuldt ud, at dataoverførsler er nødvendige for legitime tjenester på alle mobile enheder uanset producent, model eller operativsystem, såsom softwareopdateringer, on-demand-funktioner og personaliserede oplevelser.”

Læs hele rapporten på Cybernews

Læs også:

Tyverisikring til Android kommer snart

Din Android-mobiltelefon får både forebyggende og reaktive tyverisikringsfunktioner.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lækage afslører iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek ruster sig til AI-mobiler

Verdens tyndeste iPhone næste år?

Google aflytter din Pixel

Nu rulles tyverisikring til Android ud

Oura Ring 4 med betydelige forbedringer

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer først i 2025

Xiaomi lancerer klapmobil og erklærer krig mod Samsung

Samsung opgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

HarmonyOS nu på egne ben

Lyd & Billede