For nylig testede vi OnePlus Nord 3 med godt resultat. Nogle af de tidligere modeller har ikke siddet lige i skabet mht. funktioner og pris, men nu virker det, som om OnePlus har fundet kadencen igen. Så hvilke beslutninger tog virksomheden for at komme på banen igen? Vi fik en unik chance for at at spørge Kinder Liu, adm. direktør og COO for OnePlus.
Vi lagde ud med at spørge, hvordan man får en mellemklassemobil til at skille sig ud fra mængden. Det må være svært, når konkurrencen er så hård, og alle egentlig har adgang til de samme komponenter. Kinder Liu mener, at OnePlus har gjort det, de er kendte for, nemlig at inkludere uventet god hardware til en fornuftig pris. Udover masser af hukommelse indebærer det lynopladning, AMOLED-skærm og en kamerasensor fra topmodellen, ligesom man har valgt en lidt anden processor end andre producenter.
I Nord 3 sidder nemlig en MediaTek Dimensity 9000 i stedet for en Qualcomm Snapdragon, som vi ser i majoriteten af dagens mobiler. Kinder Liu mener, at de siden 2021, hvor de anvendte en af Mediateks tidligere processorer, har haft et udmærket samarbejde med leverandøren. OnePlus har kunnet påvirke udviklingsprocessen og dermed kunnet få præcis de funktioner og den ydelse, som der har været behov for.
The MediaTek Dimensity 9000 chip at the heart of OnePlus Nord 3 is actually the same processor that powers our OnePlus Pad, so we know it will give our users a great mix of powerful performance and battery life management.”
Processoren klarede sig rigtig godt i vores tests, der måler på en enkelt processorkerne. Men i dag er mange apps skabt til at køre på mange kerner samtidig. Vi spekulerede derfor på, om denne ydeevne stadig er relevant. Kinder Liu forklarede, at når det gælder tunge opgaver som spil og videoredigering, er det stadig hovedprocessorkernen, der trækker det tunge læs. De andre kan hjælpe, men det er stadig vigtigt at have muskler der.
Vi har også set, at selv mellemklassemobiler er begyndt at få god ydeevne til AI og machine learning. Men hvad betyder det egentlig for den almindelige forbruger? Det viser sig, at Oneplus faktisk er en smule konservative her. De bruger det til at forbedre fotos, men ikke kun af den grund.
AI has transformed the way we interact with content, platforms, apps, and devices. However, it also requires manufacturers to carefully and systematically optimise and avoid feature bloat.”
Et område, hvor vi har set mobiltelefonerne ændre sig i de senere år, er den stigende brug af computational photography, dvs. brugen af signalprocessorer og billedbehandlingsalgoritmer til at kompensere for det faktum, at en mobiltelefon aldrig vil kunne have lige så god optik som et rigtigt kamera. Vi spurgte til, hvordan Oneplus ser på dette.
Computational photography can do a lot to improve imaging, but it cannot supply detail that is not captured by the physical sensor. That is why we’ve chosen to equip the OnePlus Nord 3 with the same main camera sensor as the OnePlus 11, the Sony IMX890, and OIS.”
Og der har de en god pointe, for i vores test konstaterede vi, at fotokvaliteten havde taget et stort skridt fremad sammenlignet med Nord 2-modellen.
Endelig var vi nysgerrige på, hvordan OnePlus forholder sig til den kommende EU-lovgivning, som vil kræve, at forbrugerne selv skal kunne udskifte batteriet i mobilen. Kinder Liu fortalte os, at OnePlus Nord 3 bruger teknologi, der gør det muligt for batteriet at holde 1.600 opladningscyklusser, hvilket svarer til fire års daglig opladning. Han havde dog ingen konkrete oplysninger om muligheden for batteriudskiftning endnu, men lovede at holde os opdateret.
OnePlus is aware of the recent developments in the EU Parliament regarding smartphone batteries, and we are closely monitoring the situation.”
L&B Home takker Kinder Liu for at give sig tid til at tale med os om Nord 3, virksomhedens nye mellemklassemobil.
Læs også:
OnePlus Pad
OnePlus Pad: Ude godt, hjemme bedst?
OnePlus Pad er et fremragende første bud på en tablet fra den kinesiske producent, men den egner sig bedst til at blive brugt derhjemme.