Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

EU må igen udskyde forslag om chatkontrol

Det belgiske formandsskab kunne ikke samle flertal blandt medlemsstaterne for ny udgave af omstridt chatkontrol.

Skrevet af / 20/06/2024 - 14:26
EU må igen udskyde forslag om chatkontrol

Et forslag fra EU-Kommisionen, der har til hensigt at indføre omfattende overvågning af chats på alle europæeres mobiltelefoner for at beskytte børn mod misbrug, stødte i dag endnu engang på stor modstand fra flere EU-lande.

Derfor valgte Belgien, der indtil udgangen af juni har formandsskabet for EU, i dag at opgive en afstemning om et kompromisforslag, der ellers forsøgte at gyde olie på vandene mellem de lande, som er tilhængere af forslaget (bl.a. Danmark, Spanien og Ungarn) og de lande, der er kraftigt imod (f.eks. Polen, Sverige, Tyskland og Østrig).

Læs også EU vil totalovervåge alle dine chats Forslag fra EU-Kommisionen, der har til hensigt at indføre omfattende chatkontrol for at beskytte børn mod misbrug, indebærer i praksis en skræmmende totalovervågning af os alle sammen.

Belgiens kompromisforslag, der i alt enkelthed gik ud på, at chatkontrollen skal overvåge alle chats, hvor brugerne kan sende billeder og videoer til hinanden, hvorimod bl.a. lydbeskeder skulle være undtaget fra overvågningen, mødte ikke blot massiv modstand fra de førnævnte EU-lande, men også fra app-udbydere som f.eks. den krypterede beskedtjeneste Signal.

Læs også Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU Edward Snowdens foretrukne beskedtjeneste har ikke mange roser til overs for EUs fortsatte planer om at spionere på alle menneskers chatbeskeder.

Ungarn, der overtager EU-formandsskabet fra d. 1. juli, planlægger ifølge landets arbejdsprogram at arbejde videre på at finde en løsning, der kan accepteres af et flertal af EU-landene, så forslaget om chatkontrol kan blive vedtaget.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Galaxy Unpacked: Kæmpe læk af Samsung Galaxy Watch

De næste Google Pixel kommer 13. august

Motorola er klar med nye medlemmer til Razr-familien

OnePlus lover premiumydelse til budgetpris

EU-planer om chatkontrol udskudt på ubestemt tid

Billigere Galaxy Watch

Huaweis efterfølger vender tilbage

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Scroll to Top