Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

Facebook lancerer kryptovaluta

Ny global valuta kommer i 2020.

Skrevet af / 18/06/2019 - 14:46
Facebook lancerer kryptovaluta

Facebook har i dag annonceret en ny, global kryptovaluta ved navn Libra – samt en digital tegnebog, en såkaldt wallet, kaldet Calibra til at opbevare de digitale penge.

Hvor Calibra er et datterfirma af Facebook, er selve valutaen baseret på et samarbejde mellem en række partnere. I alt 28 virksomheder har hver især investeret USD 10 mio. i valutaen, herunder Mastercard, VISA, eBay, Spotify, PayPal, Vodafone og Uber.

Organisationen Libra Association får hovedkvarter i Geneve i Schweiz, og alle medlemmerne træffer beslutninger om valutaen i fællesskab. Målet er, at Libra-samarbejdet med tiden skal have 100 medlemmer, og selvom Libra er udviklet og skabt på Facebooks initiativ, får den sociale mediegigant ikke vetoret eller særlig indflydelse over den digitale valuta.

Kongstanken bag Libra, siger Facebook i et såkaldt White Paper, er, at det skal være lige så enkelt for mennesker at betale og sende penge til hinanden, som det er i dag at sende billeder og beskeder via sin smartphone. Halvdelen af verdens befolkning har ikke en bankkonto, men langt de fleste har en mobil og en konto på Facebook, og mere behøver man ikke for at bruge Facebooks digitale pengepung.

Til at begynde med, når Libra ser dagens lys i løbet af 2020, vil brugerne kunne sende penge til hinanden som beskeder via Facebooks egne apps, Messenger og WhatsApp. Senere er det meningen, at man skal kunne betale sine regninger samt betale for en kop kaffe eller en togbillet blot ved at trykke på en knap.

Stablecoin

Andre kryptovalutaer – med Bitcoin som det mest kendte eksempel – oplever ofte meget store kursudsving, og for at undgå dette bliver Libra “fiat-backed”, hvilket kort fortalt betyder, at Libra Association bakker op om valutaen med indeståender og garantier i amerikanske dollars.

Privatliv

I følge TechCrunch garanterer Facebook, at betalinger og overførsler med Libra vil forblive private. Med andre ord vil Facebook ikke bombardere dig med målrettede reklamer baseret på dine forbrugsvaner og transaktioner.

Herunder kan du se Libra Associations officielle introduktion til den nye digitale valuta:

https://www.youtube.com/watch?v=4zw-jpVFKMY

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top