TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Galaxy Z Flip 5 Retro hylder den klassiske klapmobil

Samsungs klapmobil SGH-E700 fylder 20 og fejres med Galaxy Z Flip 5 Retro.

Skrevet af / 01/11/2023 - 14:11
Galaxy Z Flip 5 Retro hylder den klassiske klapmobil

For 20 år siden eksperimenterede producenterne i vildskab med forskellige formfaktorer, efter at candybar-modellerne havde indtaget markedet. Tænk på Sony Ericsson T610 eller Nokia 5100. Men så lancerede Samsung klaptelefonen SGH-E700, som ganske vist ikke var deres første klapmobil, men den havde ingen udvendig antenne, der stak ud! Modellen blev solgt i mere end 10 millioner eksemplarer.

Foto: Samsung

Nu, hvor foldbare mobiler pludselig er blevet moderne igen, griber Samsung chancen for at fejre, hvor langt vi er kommet, med en jubilæumsmodel. Det er den nye Galaxy Z Flip 5, som lanceres i en limited edition Retro-model. Den genbruger farverne på ydersiden, får en brugergrænseflade, der er inspireret af 2000’ernes pixelerede grafik, og en animation på den ydre skærm, der viser en nostalgisk storbyskyline.

Foto: Samsung

For den interesserede i mobilhistorie har Samsung også produceret mange andre mobiltelefoner, som har været på forkant med teknologien. F.eks. MP3-mobiltelefonen SPH-2500, som kom på markedet i 1999, efterfulgt af urmobilen SPH-WP10 og kameramobilen SCH-V200.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
<
>
Samsung SPH-M2500

Pris og tilgængelighed

Den nye retromobil bliver svær at få fat på. Det skyldes, at den kun sælges fra Samsungs egen webshop i Korea, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Spanien og Australien. Men prisen i den koreanske webshop ser faktisk ikke ud til at være højere end for den normale model.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Derfor kan du ikke længere skrue op og ned for lyden med din iPhone

Samsungs nye foldbare mobiler er et kæmpe flop

Motorola lancerer to nye prisbillige modeller i Edge-familien

Garmin fēnix får AMOLED-skærm

Nye detaljer om iPhone 16 Pro og 16 Pro Max

Årets mest lyserøde mobil

ZTE K1 Pro smart-ur til børn

Oplad alle gadgets samtidig

Oplad mobilen på fire et halvt minut

Styr mobilen med øjnene

Scroll to Top