TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Gemini Live er nu gratis tilgængelig for alle

AI-tjenesten, der tidligere krævede et abonnement, rulles nu ud til alle Android-brugere.

Skrevet af / 16/09/2024 - 15:35
Gemini Live er nu gratis tilgængelig for alle

I maj afslørede Google sin chatbot Gemini Live ved Google I/O-arrangementet. Den bruger Googles mest avancerede Gemini-AI-model og kan føre naturlige samtaler med dig. Ligesom en rigtig person kan du spørge den om alt, hvad du vil, bede om afklaring, sætte spørgsmålstegn ved udsagn og afbryde den, hvis du ikke er tilfreds med svaret. Med tiden lærer Gemini Live, hvilken slags svar du leder efter, og din personlige kommunikationsstil.

For at få adgang til Gemini Live skulle man tidligere have et Google One AI Premium-abonnement, som koster 169 kroner pr. måned. Det skyldes, at det bruger Gemini Pro 1.5-modellen. Men nu udruller Google funktionen gratis i Gemini-app’en til Android-brugere.

Man kan kun spekulere i, hvorfor Google gør denne premium-tjeneste bredt tilgængelig. Men det er ikke urimeligt at tro, at de simpelthen ønsker at indsamle flere data, som tjenesten kan træne på. Desuden lægger det pres på konkurrenter som ChatGPT Advanced Voice Mode.

Men alt er ikke guld og grønne skove. For det første fungerer tjenesten indtil videre kun på engelsk. Og hvis du har en iPhone, er Gemini-app’en ikke engang tilgængelig endnu. Google siger dog, at vi snart kan forvente en. Medmindre du foretrækker at vente på Apple Intelligence, men så må vi skandinaver vente endnu længere.

Læs også:

Apple Intelligence kommer ikke til Danmark

I hvert fald ikke i første omgang.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

1 kommentar til “Gemini Live er nu gratis tilgængelig for alle”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

iOS 18 er klar til download

Gemini Live er nu for alle med Android

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Mobil der kan repareres og ombygges

Scroll to Top