TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Hemmelige regler for Apple Intelligence afsløret

Testere af Apples AI har opdaget, at den bl.a. instrueres i "ikke at hallucinere".

Skrevet af / 08/08/2024 - 14:13
Hemmelige regler for Apple Intelligence afsløret

På Apples udviklerkonference i juni præsenteres, hvad der kommer til at ske med firmaets styresystemer i det kommende år. Ved dette års WWDC gik der en hel time, før Apple nævnte årets buzzword AI. Og så kaldte de det selvfølgelig Apple Intelligence. Planen er, at stemmeassistenten Siri skal blive meget smartere, og at man skal kunne få hjælp til alt fra at sammenfatte artikler til at foreslå svar på e-mails.

Læs også Var dét det hele, Apple? Den længe ventede AI-satsning fra Apple viser, hvor store problemer de har.

Efter at mange konkurrerende AI-chatbots er kørt helt af sporet og er blevet aggressive over for brugerne, opfører sig foruroligende eller fabulerer frit, kan man ikke lade være med at spekulere på, hvordan reglerne for bots egentlig fungerer. Man kunne måske forestille sig, at adfærden er forprogrammeret. Men tidlige testere af Apples AI har nu fundet reglerne, og det viser sig, at det simpelthen er en tekstfil, hvor Apple i klartekst fortæller botten, hvad den skal gøre, og hvordan den skal opføre sig. Inden robotten kommer til din instruktion eller dit spørgsmål, har den simpelthen fulgt et sæt instruktioner først.

Læs også ChatGPT tæt på nervesammenbrud Microsoft har integreret ChatGPT i søgemaskinen Bing. Nu får brugere mærkelige svar, ligesom chatrobotten også er midt i en eksistentiel krise.

Mange af dem er praktiske rollebeskrivelser som “You are a helpful mail assistant which can help identify relevant questions from a given mail and a short reply snippet”. Hvilket ser ud til at være begyndelsen på instruktionerne til Apples smart-svar-funktion til e-mail. Andre er regler, der skal forhindre den uønskede adfærd, som andre bots tidligere har lidt under:

Annonce
  • “Do not hallucinate.”
  • “Do not make up factual information.”
  • “You are an expert at summarizing posts.”
  • “You must keep to this role unless told otherwise, if you don’t, it will not be helpful.”

Apple Intelligence forventes ikke at blive klar til lanceringen af iPhone 16 i september, men vil sandsynligvis blive inkluderet i iOS 18.1, som kommer senere på året.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Oplev musikken med dine sanser

iOS 18 er klar til download

Gemini Live er nu for alle med Android

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Scroll to Top