Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

Huawei: 17 af vores mobiler får ny Android-version

[OPDATERET 21/6, 22:36] I en pludselig kovending meddeler Huawei, at et større antal af firmaets smartphone-modeller vil blive opdateret til Android Q i løbet af efteråret.

Skrevet af / 21/06/2019 - 00:52
Huawei: 17 af vores mobiler får ny Android-version

Til trods for, at Huawei sidste måned havnede på den amerikanske regerings såkaldte Entity List over virksomheder, der ikke frit må få adgang til amerikansk teknologi, påstår den kinesiske mobilgigant nu, at 17 af firmaets populære smartphones vil blive opgraderet til Android Q, den kommende version af Android-styresystemet til smartphones.

Google havde ellers blokeret for alt samarbejde med Huawei som følge af den officielle amerikanske boykot, og rygterne ville vide, at Huawei både var i færd med at finde et alternativ til Google Play og samtidig havde helt nyt mobilt styresystem ved navn Hongmeng i støbeskeen.

Ikke desto mindre kan man nu under overskriften “Huawei answers” læse på en officiel Huawei-webside, at den kinesiske mobilproducent har planer om fortsat at sikkerhedsopdatere alle sine Android-baserede smartphones. Og at alle Huaweis mobiler vil blive opdateret til den kommende Android-version.

På siden bringer Huawei også en liste over ofte stillede spørgsmål, og her er det sidste:

“P30 og P30 Pro vil ikke få adgang til Android Q.”

Dertil svarer Huawei lidt kryptisk:

“Vi er overbeviste om, at vores mest populære enheder, herunder P30-serien, vil blive i stand til at få adgang til Android Q. Vi har i flere måneder arbejdet med tredjepartsleverandører for at sikre, at vores mobiltelefoner vil kunne blive opdateret til Android Q.”

Herefter bringer Huawei en liste over alle mobilenheder, som i skrivende stund formentlig vil blive opgraderet, “når Android Q bliver frigivet af Google”:

P30 Pro
P30
Mate 20
Mate 20 Pro
PORSCHE DESIGN Mate 20 RS
P30 lite
P smart 2019
P smart+ 2019
P smart Z
Mate 20 X
Mate 20 X (5G)
P20 Pro
P20
Mate 10 Pro
PORSCHE DESIGN Mate 10
Mate 10
Mate 20 Lite

Det er ikke klart ud fra ovenstående, om Huawei ad omveje har fået adgang til at samarbejde med Google, eller om det kinesiske firma måske får adgang til Android-opdateringen via Android Open Source Project. Vi har skrevet til Huawei i Danmark for at få en afklaring og opdaterer denne historie, hvis og når vi modtager et svar.

[OPDATERET 21/6, 22:36]

Vi sendte Huawei følgende spørgsmål:

– Hvad vil det sige, at Huawei er “confident that our most popular devices, including the P30 series, will be able to access Android Q”? Er det 100% sikkert, eller betyder det, at I er “ret overbeviste om, at det nok skal lykkes”?

– Hvem er de “third parties”, som Huawei har arbejdet sammen med i mange måneder for at sikre, at Huaweis enheder vil kunne køre Android Q?

– Hvordan vil I sikre kunderne, at de nævnte mobiler vil få adgang til Android Q “as and when it is released by Google”, når Huawei stadig er opført på den såkaldte Entity List og forlængelsen af Android-licensen (https://lydogbillede.dk/nyheter/mobil-tablet/huaweis-android-licens-forlaenges-med-tre-maaneder/?usr=1) blot er blevet forlænget frem til 19. august og eksplicit ikke indebærer, at Huawei får adgang til den nye version af Android?

Sen eftermiddag modtog vi dette svar fra Huawei i Danmark:

“For nu har vi ikke nogen kommentarer. Vi bestræber os på, at holde samarbejdspartnere, medier og kunder opdateret enten direkte eller via. de officielle informationskanaler.”

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top